Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Hyvä mies vielä kymmenen mutan jälkeenkin

Minulla on ystävä, Hannu, kohtalotoverini Muttaan Törmääjänä. Emme ole yksin. Moni tunnistaa tilanteen: olet ehdottoman kiihkeästi mutta myös valitettavan yksipuolisesti rakastunut, ja vaikka vanhasta kokemuksesta tiedät lopputuloksen, jaksat silti yrittää jälleen kerran. Jälleen kerran kuulet ne tutut sanat. Voi Aimo/Hannu kun sinä olet ihana ihminen ja luotettava ystävä ja minä rakastan näitä meidän ihania keskusteluja, mutta...

 

Jotkut meistä ihanista ja luotettavista Muttaan Törmääjistä ovat aidosti lämpimiä, lähimmäisiään rakastavia ja toisille hyvää tahtovia ihmisiä. Hannulta esimerkiksi näin tänään kerrassaan koskettavan Facebook-päivityksen, jota en ehkä nyt osaa sanatarkasti toistaa, mutta jotenkin näin se meni:

 

Siinä hän istui kukkamekossaan ja itki. Kysyin, mikä tytöllä on hätänä. Se jolppi kuulemma rakasti toista. Kerroin, että olen 54-vuotias ja törmännyt tuohon samaan tilanteeseen ainakin kymmenen kertaa, ja vaikka se koskeekin, niin kyllä siitä yli pääsee. Sain kehotuksen jatkaa matkaani.

 

Hannu on paitsi hyvä ihminen myös tyylitaituri. Ensin herkistyin tekstille ja sitten nauroin ystäväni tyylikkäälle tavalle ilmaista se, että 16-vuotias tyttö käski sedän painua vittuun. Tapaus jäi painamaan Hannun mieltä. Että hän osasikin olla niin tilannetajuton: ei 16-vuotiasta lohduta tippaakaan tieto, että tämä sama tuska on edessä vielä ainakin yhdeksän kertaa.

 

Yksi kommentoijista totesi, sydämellä varustettuna toki, että tuollaiset sedät ovat ärsyttäviä. Toinen lohdutti, että ehkä tapaus jäi kuitenkin tytön mieleen, ja jo huomenna hän on hyvällä mielellä, että joku välitti.

 

Minulle tuli tarinasta hyvä olo. On hienoa, että ihmiset välittävät toisistaan ja ilmaisevat sen. Uskon vahvasti, että tyttökin sai voimaa kohtaamisesta ja saattaa katua tokaisuaan ensituskasta toivuttuaan. Olkoon hän itselleen armollinen. Me sedät kieltämättä osaamme olla ärsyttäviä kun pyrimme hyvään.

 

Suurin hienous on kuitenkin se, että 54-vuotias mies ei ole kymmenen mutan jälkeenkän kyynistynyt, vaan jaksaa kannustaa muita ja, luulen, yrittää yhdennentoista kerran. Siinä on opiksi otettavaa. Ehkä tuolla edessä on sittenkin jotain hyvää.

Pilvipatsas ilmestyy aamupalapöytään
”Ei kai tätä oltu luotu kestämään”
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
128 artikkelia
Aimo Salonen
129 artikkelia
Tutkailua
3 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä