Joona Turunen ja Paavo Kähkönen

Kirjoittajat ovat Joensuun lyseon lukiolaisia, joita kiinnostavat numerot, vaikuttaminen, päättäminen, urheilu ja hyvä ruoka.

Moikka! /Joona

Nimeni on Joona Turunen (kuvassa tuo oikeanpuoleinen kaveri) ja nyt on aika ensimmäisen blogikirjoituksen. Tämän viikon kirjoituksessa kerron hiukan blogista ja itsestänikin. J

Alunhan tämä projekti sai, kun päätoimittaja Arttu Käyhkö soitti ja kysyi minua kirjoittamaan blogia tänne Heilin uusille nettisivuille. Sovimme kuitenkin, että otan tähän mukaan myös pari toveriani, sillä aikani on usein kortilla. Mukaan sainkin Paavo Kähkösen, joka opiskelee Joensuun lyseon lukiossa aivan kuten minäkin. Paavo tosin on jo ISO-ABI, kun minä vasta pikkuinen kakkonen. Annetaan kuitenkin Paavon itsensä kertoa myöhemmin lisää itsestään. Jos minun kalenterini on täydehkö niin sitten on myös Paavon kalenteri, mutta onneksi hän kerkesi mukaan tähän erittäin hienoon mahdollisuuteen!

Tiimin mahdollista kolmatta pyörää olemme jo kyselleet, mutta tätä tekstiä kirjoittaessa ei ollut vielä tietoa kolmannesta kirjoittajasta, mutta sehän selviää lähitulevaisuudessa!

Tämän toisen kappaleen ajattelin pyhittää itsestäni kertomiseen. Olen siis Joona, poika Kontiolahden Lehmosta ja ikää on seitsemäntoista kesän verran. Päivisin minut löytää Lyseon lukiolta, kuten aiemmin jo kerroinkin. Koulun lisäksi yritän liikkua ja ylläpitää kuntoani mahdollisimman paljon, mutta valitettavasti aikaa sillekään on vaikea löytää.

Kipinä liikuntaan syttyi ala-asteella, kun aloitin luistelukoulussa Kontiolahdella ja myöhemmin siirryin Jokipoikien kiekkokouluun Markku Kyllösen oppeihin, josta matka jatkui jääkiekon parissa aina vanhempaan C-ikäluokkaan saakka. Silloin kuitenkin jouduin lopettamaan, sillä terveyteni ei olisi jatkossa välttämättä enää kestänyt lajia ja ammattia kumilätkän perässä luistelusta ei kuitenkaan olisi tullut.

Lisäksi tiesin, että lopettaminen tapahtuu varmasti joskus, todennäköisesti ennen lukiota tai sen aikana. Heti jääkiekon lopettamisen aikaan, oikeastaan samana päivänä, soitin entiselle valmentajalleni salibandyn puolelle ja pyysin saada tulla kokeilemaan lajia uudelleen, sillä uskoin terveyteni kestävän reikäpalloa. Olin kuitenkin väärässä ja pystyin pelaamaan salibandya vain muutamia pelejä. Aiemmin ylä- ja alakoulun aikana pelattu ura salibandynkin parissa olisi ohi. Onneksi kuitenkin sain pelata nuokin vuodet ja pelit. Se vaikuttaa edelleen minuun ja vie minut viikoittain liikkumaan kuntosaleille tai lenkkipoluille.

Liikkuminen on kuitenkin merkittävästi vähentynyt ja syy siihen on yksinkertainen. Useat päivät viikossa menee siihen, että kello 8-16 koulussa ja sieltä suoraan kokoukseen, palaveriin, kerhoon tai vastaavaan tapahtumaan. Kokous voi olla esimerkiksi Lyseo-seuran, opiskelijakunnan hallituksen, Kontiolahden nuorisovaltuuston tai Kontiolahden teknisen lautakunnan.

Säännöllisten kokousten lisäksi on vielä satunnaiset palaverit, joita on muutamia viikossa. Tämän kaiken päälle, kun lisätään vielä viikoittainen seurakunnan liikuntakerho, niin alkaa viikon ohjelma olla täysi… AI NIIN ja joskus pitää vielä ehtiä laskemaan matikat ja fysiikat sekä lukea sanakokeisiin. Joskus mietin itsekin kavereideni kanssa viikon ”työtunteja” niin niitä kertyy liioittelematta 60-75 tuntia viikoittain. Välttyäkseni kokonaan vapaa-ajalta valmennan myös LeBa-96:n -03 junnuja.

Alun perin tarkoitukseni oli vielä tähän loppuun kirjoitella Koulutus kannattaa -juhlavuoden pohjilta koulutuksesta näin nuorten silmin. Aihe on nimittäin tullut meillä Lyseossa useasti esille kuluvan vuoden aikana eri muodoissa, sillä vuosi on Joensuun lyseon lukion 150v-juhlavuosi ja myös koko muun kaupungin koulutuksen juhlavuosi! Tämän kuitenkin jätän ensi kertaan.

Sitä odoteltaessa kannattaa lukaista ensi viikolla Paavon ajatuksia!:)

Laitelkaahan rohkeasti palautetta joko tänne tai sähköpostilla (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja vinkkejä! Mielelläni kuulen myös ehdotuksia tulevista aiheista!:)

Onnellinen hetki Speden saluunassa
Kaksi kirjailijaa: minä ja Dostojevski
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
179 artikkelia
Tutkailua
27 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä