Taivastelua

Miten sinä haluaisit tulla nähdyksi?

Kysyn nuorilta, kamera kädessäni, miten sinä haluaisit tulla nähdyksi? Nuoret ovat mietteliään näköisiä, hiukan ehkä peloissaan, mutta myös pientä innostusta on havaittavissa hämmennyksen ja pelon seassa. Lähden kulkemaan kahdestaan nuoren kanssa. Minulla on mukanani kamera, yhdessä on sovittu, että kesken kuvauksen ei kuvia katsota, en minä eikä hän. ”Tämä tuntuu vaikealta, ideat ovat vähissä”, sanoittaa toinen, toisen nuoren kanssa kuljemme hiljaisuuden vallitessa paikasta toiseen, kunnes sopiva paikka löytyy. Toisen kanssa otetaan kuvia useammasta paikasta. Toisen kanssa yksi paikka on kylliksi, yksi asento. Oletko varma ettet halua, että otetaan jostain muualta myös? Joo.

Tämän vuoden rippikoulussa otamme voimauttavan valokuvan keinoja käyttöön ja kuvaamme jokaisen nuoren, niin kuin he haluavat tulla kuvatuksi. Jokainen kuva on omanlaisensa, osalle kuvassa olo on helppoa, osalle vaikeampaa. Osasta tallentuu vain käsi tai selkä, osa heittäytyy hymyillen suoraan kameralle.

Kysymys siitä, miten haluan tulla nähdyksi ja miten toivon muiden minua katsovan on haastava. Miten hyvä olisikaan silloin tällöin pysähtyä miettimään sitä omalta kohdalta ja joskus myös sanoittaa sitä muille. Etkö näe, että olen vahva? Näetkö, että olen myös heikko? Katso, minut pitää ottaa syliin ja hieman silittää! Ja nyt anna minun kokeilla, miten pitkälle jalkani kantavat. Mutta katsothan, katsothan yhä, miten rohkeasti otan askeleita uudella polulla?

Haluaisin, että näkisit, miten paljon minussa on kaikkea hyvää. Katso minua arvostaen. Ja katso myös kaikkea sitä, mitä en uskalla nyt näyttää tai jota en osaa sanoiksi pukea. Mitä ikinä teetkään, älä lakkaa katsomasta minuun, sillä sinun katseesi tekee minut todelliseksi. Sinun katseesi antaa minulle voimaa ja uskoa itseeni. Katso minuun, silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Katso, tässä minä olen. Minä olen.

 

-Nuorisotyönohjaaja Jenna Johansson-

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 16: Huomenna o...
Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 15: Kui helvet...
 

Bloggarit

Taivastelua
102 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
100 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä