Elokuvavatulointia

"Parhaat elokuvat muistuttavat maailmaa ja elämää: mikään ei ole yksiselitteistä, mutta lopulta kaikki on ymmärrettävissä – joskaan ei aina selitettävissä. Tähän blogiin kirjoitan elokuvista ja niiden kirjoittamisesta, vältelläkseni kirjoittamista." -Susanna
Tähän blogiin on tarkoituksena kirjoitella sekalaisia, elokuvaan jollain tavalla liittyviä juttuja, jotka ovat herättäneet ajatuksia joko työn tai harrastuksen näkökulmasta. -Jarkko

Mestari areenalla

Kaikkien aikojen legendaarisin ja myös itselleni tärkein elokuvasäveltäjä Ennio Morricone esiintyy Helsingin Hartwall Areenalla keskiviikkona 23. maaliskuuta. Lippuja näkyy yllättäen olevan vielä jäljellä, joten kannattaa toimia, jos ei halua jättää ainutlaatuista tilaisuutta väliin! (ja pidetään peukkuja, että 87-vuotiaan maestron terveys ei reistaile!)

 

Kuten monille, Morricone tuli itselleni tutuksi Sergio Leonen ”dollaritrilogian” ja Huuliharppukostajan (Once Upon a Time in the West) kautta. Teini-ikäisenä kauhu- ja toimintaelokuvafanina innostuin spagettilänkkäreistä, joiden kautta kiinnostus erilaisia genrejä kohtaan alkoi laajentua. Hieman Leone-klassikoiden näkemisen jälkeen YLE:n ”Kuukauden western” -ohjelmapaikalla esitettiin 90-luvun lopulla Sergio Corbuccin ohjaama Suuri hiljaisuus (Il Grande Silenzio, 1968), jossa myös on lukuisten tuon ajan spagettilänkkärien tapaan Morriconen musiikki. Lumisiin maisemiin sijoittuva kylmä ja kova elokuva teki suuren vaikutuksen, ja kauniista nimibiisistä tuli kestosuosikkini.

Helsingin konsertissa tullaan varmasti kuulemaan kokoelma maestron tunnetuimpia sävellyksiä, mikä on tietenkin ymmärrettävää. Olisi kuitenkin hienoa joskus kuulla orkesterin soittamana Morriconen harvinaisempaa ja hämärämpää tuotantoa.

Kokosin Youtubesta muutamia Morricone-suosikkejani valtavirran ulkopuolisista elokuvista:

Il grande silenzio / Suuri hiljaisuus (1968)

Una lucertola con la pelle di donna / Lizard in a Woman's Skin (1971)

La resa dei conti / Luodin laki (1966)

Revolver / Vankikarkuri (1973)

Diabolik / Mies mustassa Jaguarissa (1968)

Kyseinen Deep Down -biisihän on kuultu myös Ilosaarirockissa vuonna 2008 Faith No More -nokkamies Mike Pattonin laulamana (Mondo Cane -orkesteriprojektin esiintyminen). Löytyy myös youtubesta kännykkälaatuisena:

https://www.youtube.com/watch?v=5S93bWbyl4M

Viimeisenä vielä astetta härömpää takaa-ajomusiikkia samaisesta elokuvasta

 - Jarkko

Pelastakaa pakina!
Jatketaan runokeikoilla
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä