Joona Turunen ja Paavo Kähkönen

Kirjoittajat ovat Joensuun lyseon lukiolaisia, joita kiinnostavat numerot, vaikuttaminen, päättäminen, urheilu ja hyvä ruoka.

Lempihommissa /Paavo

 

Olen aika huono heittäytyjä, ja kaiken lisäksi sitoutuminen pitkäjänteisiin projekteihin on aina minulle pitkän ja nihkeän pohdiskelun vaativa päätös. Rutiinit ovat kuitenkin hyvästä – noin yleisesti ottaen ainakin. Sitä paitsi nyt ollaan sellaisen aktiviteetin äärellä, josta olen aina pitänyt. Blogia en tosin ole aiemmin kirjoittanut, joten löydän taas itseni uuden edestä. Uusi ja ennenkokematon on aina kiehtovaa, ja sellaisen kimppuun tekee usein mieli syöksyä. Oli monta hyvää syytä lähteä mukaan. Joonan tarjous blogikirjoittamisesta oli kertakaikkisen vastustamaton! 

Nimeni on siis Paavo Kähkönen. Kuten Joonan tekstistä kävi ilmi, olen 18-vuotias abiturientti Joensuun lyseon lukiosta. Koulun ja perheen lisäksi kolmas tärkeä kasvattajani on harrastukseni partio, joka on lennättänyt minua Saimaan laineilta Portugalin auringon alle sekä Karjalan korvesta kaupunkien keskustoihin jo 11 vuoden ajan. Vapaa-aikaani vietän partion ja muiden rientojen ohella lenkkipoluilla ja kirjojen ääressä. 

 

Vaikuttamistyö yhteisten asioiden parissa on kulkenut mukanani lähes koko pienen ikäni. Lapsesta asti olen aina tahtonut ilmaista oman mielipiteeni ja pyrkinyt tarmokkaasti edistämään omia näkemyksiäni. Jo alakoulussa värväydyin oppilaskuntaan, ja yläkoulussa olin kouluni oppilaskunnan puheenjohtaja. Tällä hetkellä olen lukiomme opiskelijakunnan hallituksen jäsen. Koulu on luonteva paikka oppia viemään omia ajatuksiaan eteenpäin, kuunnella muiden mielipiteitä sekä rakentaa yhdessä muiden kanssa kompromisseja erilaisten näkemysten pohjalle. Olen onnellisessa asemassa, kun olen saanut opiskella aktiivisissa kouluissa, joissa oppilaat ja opiskelijat on otettu mukaan yhteisen arjen suunnitteluun. Oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnan lisäksi olen toiminut Joensuun Nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana vuosina 2013-2014. Tällä hetkellä olen nuorisovaltuuston edustaja varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa. Olen aktiivisesti mukana puoluepolitiikassa nuorisojärjestön kautta, ja lisäksi toimin Euroopan nuorten parlamentin kouluvierailijana työskennellen EYP:n ja ulkoministeriön yhteisessä hankkeessa. Isos- ja kerhonohjaajatoiminta seurakunnassa on myös edelleen mukana arjessani. 

 

Lähipiirini ei kuitenkaan onneksi koostu pelkistä järjestöistä tai kaupungin orgaaneista. Kaksi ominaisuutta lieneevät syvällä minussa. Aika ajoin vatuloin asiaa kuin asiaa ja  myöhästely on paheeni. Nämä luonteenpiirteet ovat niin vahvoja, etten kestäisi edes itse itseäni niiden kanssa; siksi tarvitsen ihmisiä ympärilleni, jotka tarpeen tullen auttavat näiden piirteiden kanssa. Pyrin viettämään mahdollisimman paljon aikaani perheeni, tyttöystäväni ja kavereideni kanssa. Koulun ja harrastusten parissa olen saanut tutustua mitä mahtavimpiin tyyppeihin, joista on tullut hyviä kavereita ja tärkeitä kanssakulkijoita niin arjessa kuin juhlassakin. Jos jotain tähän mennessä olen oppinut niin ainakin sen, että uusiin ihmisiin toden totta kannttaa suhtautua avoimesti ja kohdata heidät hymyissä suin. 

 

Erityisesti nuorison asiat, kulttuuri ja kansainvälisyys ovat mieltäni kiehtovia asioita, ja niiden saralla tunnenkin olevani ainakin jokseenkin vahvuusalueellani. Nämä kirjoituspuuhat ovat aina tuntuneet mukavilta. Itsestä kirjoittaminen ei kuitenkaan ole kovin helppoa (ainakaan allekirjoittaneelle), joten riittäköön tämä tältä erää. Palataan taas kohta, silloin ihan muiden asioiden äärellä. :)

 

Paavo

 

Poikien välisestä ystävyydestä
Kettinki-ihmiset
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä