Joona Turunen ja Paavo Kähkönen

Kirjoittajat ovat Joensuun lyseon lukiolaisia, joita kiinnostavat numerot, vaikuttaminen, päättäminen, urheilu ja hyvä ruoka.

Koulutus kannattaa -mutta miks? /Joona

Koulutus kannattaa -mutta miks? /Joona

Hejjssan jälleen!  -Joona

 

 

 Viime tekstin lopussa lupailin kirjoittaa seuraavaksi koulutuksesta näin nuorten silmin ja nyt sen teenkin. Istuksin ennen koeviikkoa hypärillä ja mietin mitähän tekisin. Ei sillä, ettei tekemistä olisi vaan, koska en tiedä mistä aloittelisin...aloittelen tällä tarinalla, vaikka mukavampi olisi vain jäädä sohvalle köllöttelemään ja jutustelemaan. Mutta kivaahan tämäkin on!:)

Koulutus on tosiaankin ollut kaupungin huulilla erityisesti tämän vuoden. Meneillään oleva vuosi nimittäin on lyseon lukion 150v synttärivuosi ja samalla koko kaupungin koulutuksen juhlavuosi! Itse olen monella tapaa ollut mukana vuoden järjestelyissä mm. markkinointitiimissä sekä järjestämässä koulumme ständiä Isomyyhyn. Ainiin, ja hoidinhan syksyllä myös alakoululaisten leikityksiä yhdessä loistavan riemutiimin! Kiitokset kaikille riemuryhmäläisille vielä kerran!:)

Mutta sitten asiaan! Miehän suuntasin yläkoulusta lukioon, kuten moni muukin...mutta MIKS HITOSSA? Helpompihan se ois ollu mennä vaikkapas ammattikouluun tai lopettaa koulut kokonaan siihen. Tai helpompi ja helpompi, mutta vähemmällä lukemisella ja laskemisella olisin varmasti päässyt. Empä kuitenkaan halunnu, enkä halua vieläkään! En ole mitenkään lahjakas koulussa, mutta pärjään, koska jaksan ja haluan yrittää olla paras joka aineessa. Missään en kuitenkaan sitä ole, mutta haluan ja ainahan saa haluta, kuten äiti opetti! Ylipäätään en tykkää, että elämässä asiat tehtäisiin helpoimman kautta - se ei pitkälle kanna. Tuskin edes Joensuusta Joroisiin tai Kuopioon. Nykyinen lukiokaan ei ollut helppo valinta, koska lähes kaikki kaverini meni yläkoulusta seinän taakse lukioon. Niin meinasin itsekkin, mutta järki tuli päähän j a olen tosi tosi kiitollinen, että tulin tänne. Olen nimittäin saanut kokea niin hirmusesti kaikkea hienoa. Hyvän opetuksen lisäksi saan päivittäin  nähdä, kokea ja oppia paaaaljoon paaaljon opetussuunnitelmankin ulkopuolelta...varmaan enemmän oonkin oppinut oppituntien ulkopuolelta. Siksi tämä koulu on todella kuin toinen koti ja täällä viihtyy. Tänne todella kannattaa pyrkiä kauempaakin. Alkaa ihan naurattaa, kun menee ihan mainospuheeksi, mutta minkäs teet, kun sormethan ne kirjoittaa, enkä mie ite.... 

 

Yksi syy lukioon hakemisessa oli juurikin haasteet ja halu menestyä elämässä ja  hyvä koulutus varmasti helpottaa sitä. Viime viikolla meillä koululla vieraili Ounevan Mikko Nevalainen ja hän kertoi ounevan tarinan ja myös omasta urastaan -Mikkokin vinkkasi, että koulut kannaattaa hoitaa. Monellahan on lukioon hakiessa kysynys, että mitähän sitä elämällä teksisi? Enkä ite kyllä oikein vieläkään osaa vastata mihin sitä kalppisin lukion jälkeen..! Tämän lukiohehkutuksen jälkeen haluan sanoe ette tietenkään väheksy ammattikouluja, nekin ovat aivan yhtä tärkeitä ja monelle sieltä löytyy suoraan unelmien ammatti, mutta minulle ei ja olen todella kiitollinen ja tyytyväinen valinnastani tulla juuri tähän kouluun! Toivon, että  tieni täältä veisi myös aikanaan hyvään suuntaan... -ETEEN JA YLÖS ,nääs! :-)

 

-Joona-

Kuka näyttäisi valon Pertille
Pomo porukan ja porukka pomon puolesta
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
179 artikkelia
Tutkailua
27 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä