Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 9: Laulamaan!

Toukokuun viimeisen sunnuntain harjoitukset. Hiottiin loppupään kohtauksia. Lopussa oli yllätys. Kun muut jäivät harjoittelemaan kohtaa, jossa Tiinaa, Tuomoa ja haitaristia ei tarvita, ohjaaja Kaitsu antoi Artolle tehtävän.

 

- Viepä nuo Johanna ja Aimo sisälle ja harjoituta niillä se Perniön kansallislaulu.

 

JESS!! Päästään sittenkin laulamaan! Aiemmin, kun Avioliittosimulaattorin liperiläiset saivat laulaa Karjalaisten laulua, harmitti. Ei meillä perniöläisillä ole siinä kohti mitään asiaa lavalle, mutta nyt meille kerrottiin, että yhteen kohtaukseen me saamme tulla Varsinaissuomalaisten laulua laulaen. Reaktiomme hiukan vaihtelivat: Johanna oikeana musiikki-ihmisenä alkoi pohtia, että jos kerran lauletaan, niin hyvin se pitää laulaa, minä taas karaokelaulajan suurpiirteisyydellä puhkuin intoa, että asennehan siinä on tärkeintä. Kesäteatterin henkeen sopii, että maakuntalaulu kajautetaan reippaasti ja intoa puhkuen - ei siinä akateemista täydellisyyttä tarvita. Arto oli samaa mieltä. Taidan aloittaa heti tämän näpyttelyn jälkeen omat kotiharjoitukset. Varmaan ilahdutan jossain vaiheessa, ehkä huomenna, omia Facebook-kavereitani elämyksiä tarjoavalla videolla.

 

Oli oikeastaan kokonaisuudessaan hyvät harjoitukset. Kaitsu totesi, että vielä on katkoksia nivelkohdissa, mutta kun kokonasuus saatiin toimimaan, yksittäiset nivelet kyllä saadaan notkeiksi. 

 

Huomenna onkin sitten edessä koko toisen näytöksen läpimeno. Vielä saanemme luvan vilkuilla plaria, mutta mielen sopukoissa kummittelee ohjaajan helluntaina sanoma lause: kesäkuun puolelle kun mennään, jätetään paperit syrjään

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 10: Kohti viim...
Porsaita äidin oomme kaikki
 

Bloggarit

Taivastelua
102 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
100 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä