Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 30: Jekut siivittivät yönäytöksen kesän parhaaksi vedoksi

Ohjaaja Kaitsu, älä lue tätä. Teimme tänään kaikkea sitä, mitä olet kieltänyt tekemästä edes viimeisissä näytöksissä: jekutimme toisiamme, joimme esityksessä oikeaa alkoholia ja villiinnyimme muuten vain. Martti vielä meinasi pudota yhdessä Perniö-kohtauksessa tuolilta ja tuoli putosikin. Ja Minna, melkein. Repesi nauramaan niin, että ei meinannut saada repliikkiään sanottua. Minnan nauru tarttui yleisöön ja siinäpä me hohotimme yhdessä: Minna, Martti, katsojat ja lavasteissa vuoroaan odottavat näyttelijätkin.

 

Oli muuten kesän ylivoimaisesti paras veto.

 

Aika pitkälle syyllinen on Johanna. Sehän aloitti viikolla sen eräopaskurssinsa, jolla on myös Riäkkyteatterin näyttelijältä, joka oli kertonut jekuista, joita niillä on tapana tehdä viimeisessä esityksessä. Johanna oli yllyttänyt Askoa piilottamaan Hallin Lavan kyltin, ja kun minä en meinannut löytää sitä kellon soittaessa viimeistä soittoaan, minulle ehti jo vyöryä paniikki päälle. Löysin sen siten siitä nurkan takaa ja näin kavereiden naurusta, että ne perkeleet olivat seuranneet panikointiani. Kun Asko tuli lausumasta avaussanojaan, julmistelin sille ja Asko virnuili takaisin ja sitten Arto heläytti Airiston aamun alkutahdit ja minä marssin näyttämölle leveä nauru naamallani. Sain esitykseen rennon alun, joka kantoi läpi koko illan.

 

Loppupuolen kahvipöytäkohtaukseen Jossu kantoi oikeaa konjakkia, niin että sekin perinne tuli täytettyä. Lopun tappelukohtaus meinasi karata käsistä, kun Harri vei sormenvilkutuksensa niin pitkälle, että minä aloin jahdata sitä takaa ja juoksimme ympäri pöytää - Jaakko/Harri ilkkuen edeltä ja Tuomo/Aimo tuhtuneena perässä. Sepon kanssa nahistellut Johanna oli jossain vaiheessa rysähtänyt oikeasti vatsalleen maahan, mistä se nappsi minut kiinni ja motkotti Tiinan äänellä, että lopeta se tappelu.n 

 

Sitä ennen oli eletty takatilassa pienissä paniikkitunnelmissa, kun kihlajaiskohtausta varten siistimpää ylleen vaihtaneen Johannan hameen vetoketju juuttui kiinni niin, että nainen oli alushoususillaan vielä hetkeä ennen kuin oli aika mennä tarjottimien kanssa yleisön eteen. Ensimmäistä kertaa olin näkevinäni peintä paniikkia Jossussa, joka koko kesän aikana on rauhoitellut muiden paniikkeja. Jossu itse tosin väitti, että koko ajan sillä oli kristallinkirkkaana mielessä Plan B, mutta, anteeksi nyt vain, epäilen. Minun maaginen kosketukseni sai lopulta jumittuneen vetoketjun toimimaan ja kerta kaikkisen viime tipassa juoksimme niiden tarjottimien kanssa näyttämölle.

 

Ja tämä oli vasta toiseksi viimeinen esitys. Mitä keksimmekään viimeiseen?

 

Ai niin. Ohjaaja Kaitsu tulee huomenna valvomaan meitä.

Kesäteatterin noviisin jehitys, osa 31: Kiitos!
"Ei naarata" - kirjan arvostelu
 

Bloggarit

Taivastelua
106 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
101 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä