Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 25: Hassuuksia helteessä

Tänään repesin ensimmäistä kertaa nauramaan esityksen aikana kohdassa, jossa käsikirjoituksen mukaan ei kuulu nauraa. Helteestäkö lie johtunut. Oli jotenkin niin hulvaton olo, että en jaksa pitää tuota kovin suurena syntinä.

 

Oltiin kohtauksessa, missä sulhasen ja morsiamen isät kinaavat siitä, kummalla on oikeus pitää onnittelupuhe. Sepon kuului sanoa, että minä olen sulhasen isä, minä puhun, mutta pikkuisen lipsahtivat sanat sekaisin:

 

- Minä olen morsiamen isä.

 

Martilla, sillä oikealla morsiamen isällä, petti pokka, mutta hän paikkasi sen heittämällä omasta päästään pelastan repliikin:

 

- No nyt se sitten paljastui!

 

Siinä vaiheessa petti minulta pokka. En mahtanut mitään nauruntyrskähdykselle, joka suustani pääsi. Toisen kerran pokkani petti ihan lopussa, hempeän loppulaulun aikana.

 

Kun pääpari laulaa rakkaudesta, me muut liu´umme näyttämölle ja Maran sekä Mirkun eli Martin ja Minnan ja Tiinan sekä Tuomon eli Johannan ja minun kuuluu hempeillä mukana. Minä ja Johanna kallistamme päämme toisiamme kohti ja tänään kävi niin, että mikrofonini johto sotkeentui Johannan pitkiin hiuksiin niin, että jäimme kiinni toisiimme. Eihän tuollekaan voinut olla nauramatta ja luulen, että osa yleisön iloisista ilmeistä johtui meidänkin hassuudestamme.

 

Piristävät muuten kummasti tuommoiset hassuudet. Kesän aikana on jäänyt mieleen muun muassa se, kun Jaakko selittää Ainolle, että tuosta navetan luukusta pudotettiin ennen vanhaan olkia lehmille, ja Jaakkoa esittävä Harri selittikin, etä tuosta luukusta pudotettiin lehmiä oljille. Marja-Lena taas nauroi tänään omalle viime torstain sekoilulleen. Aino suuttuu kahvipöydässä saamastaan kohtelusta ja puuskahtaa Jussinsa pikkuveljelle Jaakolle, että naikoon Jussi äidin, niin saa niitä leivonnaisiaan. Marja-Leena muotoili hiukan tekstiä uusiksi:

 

- Naikoon äitiä niin saa piirakkaa.

 

Hulvatonta on Kiipelin tilan seksielämä myös sulhasen isän Unton taannoisen onnittelupuheen mukaan. Aino juhlii siis kihlajaisia Jussin kanssa, ja Jussi asustaa samaa taloa isänsä Unton ja setänsä Erkin kanssa. Ja sitten isä-Unto, joka käsikirjoituksen mukaan toteaa, että saatiin mekin emäntä taloon, kehuu poikansa naisensaantia hiukan yllättävästi:

 

- Nyt saatiin mekin Erkin kanssa vaimo!

 

Että sikäli. Helteessä ei jaksa pitäytyä ihan orjallisesti kirjoitetussa sanassa. Keskiviikoksikin on luvattu hellettä. Kannattaa tulla katsomaan, kuinka sekaisin Roukalahden Avioliittosdimulaattorin väki on silloin.

 

 

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 26: Itkeekö si...
Waltari: Nuori Johannes
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
102 artikkelia
Aimo Salonen
100 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä