Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 22: Kohtalainen, mutta...

Kenraali oli notkahdus verrattuna eiliseen ennakkonäytökseen. Eli ohjaaja Kaitsun sanoin: Ei se huono ollut. Oli se kohtalainen, mutta...

 

Sitten Kaitsu jatkoi, että aaltoahan se tahtoo olla: on parempia iltoja ja huonompia. Jos eilen mentiin ylöspäin ja tänään vähän alas, niin ensi-illassa voisi toivoa taas terävöitymistä. Ei tämäkään ilta missään nimessä huono ollut, mutta eiliseen verrattuna jäi liian moneen kohtaa tyhjyyttä. Kiinniotot eivät nyt toimineet niin hyvin kuin eilen - paitsi Aimolla, joka iski repliikkinsä tosi hyvin, huomautti Kaitsu. Sain siis ohjaajan erityiskehut.

 

Autolla ajaminen vain tahtoo jännittää yhä. Tänään en ajanut puuhun, mutta niin kiire minulla oli lähteä taas peruuttamaan pois kohtauksesta, että kaasutin jo siinä vaiheessa, kun Johannan toinen jalka vielä roikkui ulkona ja ovi oli auki. Eilen kun rikoin sivupeilin, meinasin siis tänään ripustaa siihen samaan petäjään matkustajan puoleisen etuoven. Porukkananahan ne kaikki - Johanna, Arto ja Kaitsu ainakin - mulle painottivat, että rauhallisesti, Ami, ei sulla ole siinä mitään kiirettä.

 

Jännityksestä tein saman havainnon kuin eilen ennakkonäytöksessä: ennen ensimmäistä repliikkiä tunnen jonkinlaisen jännityksen ja epäilen, että farkunlahkeeni väpättää. Kun Tuomo on saanut riitansa Ainon kanssa riideltyä, jännitys katoaa, homma alkaa rullata omalla painollaan ja nautin esiintymisestä - mitä nyt jännitän edelleen sitä autolla ajamista, mikä sinänsä on outo juttu. Ajokortin sain kesällä 1978 eli 40 vuotta on takana autoilua, ja sitten kesällä 2018 hermostuttaa joka kerta, kun pitää ajaa semmoinen parinkymmenen metrin matka. Ja varsinkin kun pitää hetkeä myöhemmin peruuttaa.

 

Hiljennyn nyt juhannuksen viettoon. Sunnuntaina on sitten varsinainen ensi-ilta, joka on taas oma haasteensa.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 23: GOOOOOL!!!...
Purren valitus
 

Bloggarit

Taivastelua
106 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
101 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä