Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 20: Mentaaliharjoitus

Sade väistyi Roukalahden taivaalta ennen harjoituksen alkua, mutta kun olimme jo ehtineet varautua läpimenon muuttamiseen sisätiloissa vedettäväksi lukuharjoitukseksi, teimme niin. Parempi näin. Läpimenossa todennäköisesti olisin luntannut plarista ja hermoillut vaatteidenvaihdon kanssa ja ollut suuren osan ajasta ulkona tarinasta. Nyt tästä tuli mentaaliharjoitus, joka lisäsi mielenrauhaa.

 

Istuimme Kivekkäiden talon salissa pöytien ääressä ja kävimme repliikkimme läpi. Keskityin kuvittelemaan, missä kohti näyttämöä tai sen takatilaa olen kulloinkin itse esityksen aikana, missä kohti kaverit milloinkin ovat, mitkä ovat omia iskujani ja missä vaiheessa on aika mennä sisään seuraavaan kohtaukseen. Helkkarin hyvä mentaaliharjoitus! Tuli tunne, että mullahan on kokonaisuus hallussa. Huomenna voi olla toisin, kun katsomon täyttää 450 pohjoiskarjalaista yrittäjää ja paniikki alkaa vyöryä päälle, mutta sain minä tältä illalta jotain matkaan: huomenna jos uskallan luottaa osaamiseeni samalla tavalla kuin tänään, niin hyvin se menee. Tain ainakin kelvollisesti. Vähintäänkin vältyn totaaliselta katastrofilta. Ehkä.

 

Kaitsu oli kuin kiekkokoutsi korostaessaan, että virheitä ei pidä jäädä murehtimaan. Jos johonkin kohtaukseen lipsahtaa moka, niin ei kun täysi lataus päälle taas seuraavaan vaihtoon, jossa on mahdollisuus tehdä maali. Konkaritkin antoivat rookieille neuvojaan. Asko totesi, että jos välistä unohtuu repla, on turha enää lähteä peruuttelemaan, vaan antaa mennä kohti seuraavia repliikkejä. Ei se yleisö tiedä, mitä siinä olisi pitänyt olla, ellei näyttelijä itse ala sekoilla. Marja-Leena taas kehotti malttiin mahdollisten aplodien aikana: antaa taputusten vaimeta, ennen kuin jatkaa repliikkiä, etteivät sanat huku taputuksiin.

 

Ja entäs jos taputuksia tai naurua ei kuulukaan? Ei pidä masentua. Yleisöt ovat erilaisia.

 

Huomenna sitten tulee se ensimmäinen oikea yleisö ja täyttää katsomon. Kaitsu komensi meidät paikalle kello 16:ksi. Kello 18 Arto virittää haitaristaan valssin sävelet ja sitten mennään.

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 21: RYSKIS!
Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 19: Ja mehän n...
 

Bloggarit

Taivastelua
106 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
101 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia
Jussi Viljala
1 artikkeli

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä