Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 30: Sehän oli kunnanjohtaja, siskoseni

Olipa jännä keskiviikkoilta. Illan veto oli kaukana täydellisestä, mutta yleisö tykkäsi enemmän kuin vielä kertaakaan Luokkakuvan aikana, ja se on tänä menestyskesänä paljon. Lopputaputukset olivat rytmikkäät ja - mitä ei kovin usein tapahdu kesäteattereissa - osa jopa nousi taputtamaan seisaaltaan. Markkasen Tiina on osunut napakymppiin tarinallaan, joka naurattaa ja liikuttaa kyyneliin saakka.

Ja hitto soikoon, ollaanhan me esiintyjätkin hyviä. Johanna kysyi lopputuuletuksista selvittyään, kuka oikein oli se nainen, joka kävi halaamassa. Kunnanjohtaja, siskoseni, Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen, joka kävi kaappaamassa syleilyynsä kaiken, mikä liikkui. Tänään toimi äänentoistokin, kun pari kajaria siirrettiin paikkoihin, joissa ne eivät nappaa näyttelijöiden ääntä kiertoon saakka.

Ja kaikki tämä iltana, jolloin meistä useampi kuin vielä kertaakaan tänä kesänä unohteli replojaan ja teki pieniä virheitä. Sekin kertoo paljon: vaikka pieniä mokia tulee, kokonaisuus rullaa eteenpäin ja kaikki nauttivat.

Huomenna sitten on itselleni kesän toistaiseksi tiukin paikka. Neljä 30 vuoden takaista opiskelukaveriani, nuo ihanat Aleksanterinkadun kolhoosin naiset, tulevat Roukalahden katsomoon. Että tunne voikin olla samaan aikan ihana ja kauhistunut.

Nolot tilanteet tai myötähäpeä eivät ole vain Mr. ...
Naura vain - myöhemmin kehut tunteneesi minut
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
139 artikkelia
Tutkailua
8 artikkelia
Aimo Salonen
133 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä