Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 29: Nyt pois pilvistä

Olemme leijuneet tämän viikon. Sekä kenraali- että ensi-iltayleisö tykkäsivät, ja sekä Karjalaisen että Karjalan Heilin kriitikot kehuivat. Tämä on petollinen tilanne palata viikon tauon jälkeen yleisön eteen. Hyvä olo on nyt piistettävä poikki ja keskityttävä taas nöyrinä varsinaiseen esitysjaksoon. Huomisesta lähtien vedämme koko heinäkuun läpi kolmen esityksen viikkotahdilla: näyttämölle sunnuntaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Onneksi ihan kaikki ei mennyt ensi-illassa putkeen. Koska näyttelijöitä on 15 plus bändi päälle plus muutama muukin äänentoiston kannalta ongelmallinen juttu, ensi-illassa oli pienoisia äänenkierto- ja muita ongelmia, ja siitäkin puhuimme sekä ensi-illan jälkeen kasvokkain että kuluneen viikon aikana WhatsApp-ryhmässämme. Ongelmat tiedetään ja niille tehdään tarvittavat asiat.

Tämäkin kertoo ryhmämme hengestä: tuuletamme yhdessä onnistumisille ja riemuitsemme niistä, mutta olemme valmiit myös tunnustamaan sen, että ihan kaikki ei mennyt putkeen, ja yhdessä olemme valmiit tekemään asioille jotakin. Itsekritiikin ohella kävimme kuluneen viikon aikana isommalla porukalla katsomassa Maarianvaaran kesäteatterin kenraalin keskiviikkona, ja perjantaina menimme Johannan ja Titan kanssa Heinäveden hienosti soivaan kirkkoon kokemaan Santtu-Matias Rouvalin johtaman musiikkipäivien konsertin. Hurjasti tuli uutta virtaa.

Kehut tuovat paineita. Huomenna tulee ainakin yksi autolastillinen ystäviäni katsomoon, ja torstaina on sitten talvesta saakka odottamani kohokohta: Johanna, Kirsi ja kaksi Tiinaa,  1980-luvun lopun opiskelukaverini Tampereen yliopiston toimittajatutkinnosta, saapuvat Roukalahdelle. Heitä olen miettinyt aina silloin tällöin, kun olen mennyt Joensuusta harjoituksiin ja esityksiin Roukalahdelle. Talvella maisema oli valkoinen, sitten pelloilla oli vettä ja muuttolintuja, sitten tuli alkukesän hento viherrys, joka nyt on muuttunut keskikesän vahvaksi vihreydeksi. Liperiläistä maalaismaisemaa katsoessani olen miettinyt, kuinka lämmittävää on, että 30 vuoden takainen Aleksanterinkadun kolhoosi näkee ne samat maisemat heinäkuussa.

Nyt pitää skarpata, että en floppaa ystävieni edessä.

Naura vain - myöhemmin kehut tunteneesi minut
Rippikoulussa opitaan katsomaan elämää silmiin, jo...
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
139 artikkelia
Tutkailua
8 artikkelia
Aimo Salonen
133 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä