Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 27: Martin puujalkavitsi

Nyt alkaa olla jo hyvä olo. Tai eihän olo hyvä saa olla, muuten mennään metsään. Muotoillaan uudestaan: nyt ei ole päällä samanlainen paniikki kuin edellisen kirjoituksen aikaan. Mikrofonin lähettimen pitopaikkaan löytyi toimiva ratkaisu, ja vöitäkin tuli ostettua sen verran, että housut pysyvät päällä. Keskiviikkoillan koeyleisön, jonka muodosti Maarianvaaran kesäteatterin tuottaja Henri Räsänen, edessä vedetty harjoitus meni suhteellisen hyvin, koska nyt pystyi keskittymään itse tekemiseen. Parannettavaa jäi juuri sopivasti.

Räsäs-Henry antoi hyvän palautteen: olipa erikoisin esitys, minkä hän on kesäteatterissa nähnyt. Lausunto oli kehu. Roukalahdessa tehdään nyt hyvällä tavalla jotain semmoista, mikä ei ole tavanomaista kesäteatterikamaa. Oma riskinsähän tässä on. Jos yleisö odottaa alastomuutta tai alapään huumoria, se pettyy. Komiikka nousee tilanteista ja kyse on enemmän syvälle tunteisiin menevästä esityksestä kuin hekohekosta. Henry sanoi odottavansa uteliaana yleisön reaktioita.  Ne voivat olla ristiriitaiset: meistä saatetaan pitää todella paljon, mutta vaarana myös on, että kaikki eivät ymmärrä, että tässä liikutaan sekä Paulan muistoissa että nykyajassa.

Lähestyvä ensi-ilta nostaa näyttelijöiden tunnelmaa. Johanna esimerkiksi on alkanut nähdä teatteripainajaisia, mikä on hyvä merkki, kertoohan se näyttelijän totaalisesta keskittymisestä. Painajaisessa Johanna oli tajunnut, että eihän hän voi tehdä loppukumarruksia, koska hän on yleisön edessä alasti. Näyttelijäkollega kuulemma oli herännyt alasti poikansa (joka ei ollut kotona) huoneesta kumartamasta Eevan asussa.

Johannasta päästään Marttiin, joka näyttelee tämän vuoden Luokkakuvassa keittäjä Tyyneä. Viime kesän Avioliitosimulaattorissa meiillä oli Martin, Johannan ja Minnan kanssa runsaasti hetkiä, jolloin muiden ollessa näyttämöllä me neljä olimme näyttämön takana odottamassa omaa vuoroamme. Tuolloin Martti kertoi joka esityskerta puujalkavitsin, jota me  aloimme odottaa, ja jota varsinkin Johanna on kaivannut tänä vuonna, kun Luokkakuvan tahti on eri tavalla tiivis kuin Aviolittosimulaattorin, ja jolloin aikaa esityksen aikaisiin puujalkavitseihin ei ole.

Tänään Martti täytti Johannan toiveen ja kertoi  ennen harjoituksen alkua puujalkavitsin.

Ami halusi vessanhoitajaksi. Pisti jo paperit vetämään.

Mahdotonta toteuttaa?
Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 26: Liitokset n...
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
139 artikkelia
Tutkailua
8 artikkelia
Aimo Salonen
133 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä