Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 20: Juhlavuoden satsaus

Harmillista: Foreca sää näkyy näyttävän keskiviikoksi Roukalahdelle pilveä ja kahta sadepisaraa. Uhkana on harjoitusten siirtyminen sisälle, ja se taas olisi takaisku paitsi harjoittelulle myös radiohaastattelun sävyille.

Hannu Virolaisen aikoinaan perustama Roukalahden kesäteatteri siis täyttää tänä kesänä 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi kyläseura Roukalahden Kivekkäät teki kulttuuriteon uskaltautumalla tuottamaan kantaesityksen, Tiina Markkasen käsikirjoittaman Luokkakuvan. Se kiinnostaa myös mediaa. Tähän mennessä omat haastattelunsa ovat käyneet tekemässä paikallislehti Kotiseutu-uutiset omaa kesälehteään varten ja samoin maakuntalehti Karjalainen omaa Kägi-kesälehteään varten. Myös kaupunkilehti Karjalan Heili suunnittelee omaa juttuaan.

Keskiviikkona on tulossa Yle Joensuu, ja voi kuinka olisikaan mukavaa, jos silloin voisimme vetää harjoitukset ulkona. Se olisi mukavaa myös sen takia, että ensi-iltaan on enää vajaat viisi viikkoa ja hyvä olisi hioa tekemisiä oikealla esityspaikalla. Eilen kävimme läpi ensimmäisen näytöksen, ja fiilis oli tosi hyvä, kun asiat alkoivat hahmottua. Tuli tunne, että hitsi kun tästä tulee hyvä.

Hyvä fiilis tuli myös seuratessamme kuvaajamme ja markkinoijamme Piia Kinnusen työskentelyä. Eilen Piia kuvasi videota, jossa Elise, Irja, Terttu, Maire ja Liisa eli näyttelijämme Anna, Anne, Johanna, Riikka ja Marjo mukaelevat näytelmän puhelunkeskuskohtausta. Piia laittanee sen pian Roukalahden kesäteatterin Facebook-sivulle. Kannattaa katsoa hyvän mielen markkinointipläjäys.

Kivekkäiden juhlavuosisatsaus näkyy myös puvustuksessa. Vuosi sitten ohjaaja Kaitsu sekä näyttelijät Minna ja Johanna kävivät hakemassa Avioliittosimulaattoria varten Joensuun kaupunginteatterin pukukirppikseltä saaliin, jota täydennettiin Kivekkäiden talon vintiltä sekä näyttelijöiden omista kaapeista löytyneillä vaatekappaleilla. Nyt saimme puvustajan, alan lieksalaisen taitajan Liisa Valliuksen. Häntä tarvitaankin. sillä pukujen vaihtoja on lukuisia, kun samat näyttelijät esittävät samoja hahmoja 8-vuotiaina, 15-vuotiaina, noin parikymppisinä kahdessakin eri elämäntilanteessa, viisikymppisinä ja seitsemänkymppisinä.

Ossini kilpakumppania Marttia näyttelevä Timo nauroi eilen Liisan kanssa käymälleen keskustelulle. Koska Timo on viisikymppinen herrasmies, hänellä alkaa olla charmikasta harmautta ohimoillaan. Liisa oli esittänyt toiveen, että Timo värjäisi hiuksensa ollakseen uskottavampi teini tanssilavan rokkikohtauksessa.

- Sitten Liisa ilmoitti, että siinä rokkikohtauksessa mulla on napaan asti avonainen paita, Timo kertoi.

- Sieltä alta paljastuu sitten rintakarvat eli minun kai täytyy parturoida ne pois.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 21: Tuleekohan ...
Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 19: Marssilaulu
 

Bloggarit

Taivastelua
136 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
6 artikkelia
Aimo Salonen
132 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä