Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 19: Marssilaulu

Eilen otti  päähän: että olenkin päästänyt itseni löpsähtämään näin läskiksi ja huonokuntoiseksi. Äsken sitten lomanaloittajaisoluella Sointulan baaritiskillä heräsi pohdinta, onko siinä ilman loppumisessa sittenkään kysymys ylipainon ja liikunnan rasituksen yhteisvaikutuksesta.

Torstai-iltana harjoittelimme yhtä Luokkakuvan upeinta tuokiota, vuoden 1957 kakkosluokkalaisten reipasta tuloa kohtaukseen. Arton haitarin säestyksellä marssimme palavasilmäisinä katsomon eteen laulaen Urheilijapoikain marssia. Että minä rakastan sitä rallia ja kohtausta! Kun saamme sen toimimaan, yleisö ihastuu siihen. Ennen ensi-iltaa vain minun pitää saada oma ääneni kestämään.

Eilen korostui se, jonka olen keväänä aikana huomannut jo parissa muussa kohtauksessa: kun liikuntaan yhdistyy laulaminen, minulla meinaa loppua ilma niin, että ääni ei enää tulekaan reippaana ulos. Laulaminen muuttuu vaikeaksi ja alan huohottaa ja lopulta minun pitää vaieta ja vetää henkeä. Yksioikoisesti olen tulkinnut tuon johtuvan siitä, että kymmenen viime vuoden aikana en ole huolehtinut riittävästi kroppani kunnosta.

Kesälomani ensimmäinen kahden viikon pätkä alkoi pari-kolme tuntia sitten, ja sen kunniaksi menin ottamaan oluen kantapaikkaani, jonka isäntä laulaa Joensuun Mieslaulajissa. Jaskalle kerroin huoleni. Hän epäili, että kyse on väärästä hengitystekniikasta, joka korostuu, kun laulamiseen pitää yhdistää marssiminen.

- Mene metsään ja laula liikkuessani, kannusti Jaska.

Katsotaan. Varovasti olen haudutellut, että tämän lomapätkäni aikana nukun yhden yön metsässä. Vaikka tiedänkin, että pedot väistävät ihmistä, olen painajaisissani herännyt laavulla siihen, että karhu hengittää kasvoilleni.

Jospa se kavahtaisi reipasta lauluani.

Pojat ympäri Suomenniemen, vesat voittojen laakerpuun sydämissämme taistojen siemen jaloon uskomme urheiluun...

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 20: Juhlavuoden...
What's your focus?
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
136 artikkelia
Tutkailua
6 artikkelia
Aimo Salonen
132 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä