Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Kesäteatterilaisen kehitys II, osa 18: Lähes yhtä hyvä kuin Annan isä

Koska Minna oli matkoilla ja eräopasopiskelija Johanna Ruunaan kuohuissa, mennyt viikko meni ilman oikeita teatteriharjoituksia. Tiistaina sentään vedimme lauluharjoitukset ja lauluihin liittyviä kohtauksia sen verran, että liukumista muusta tekemisestä lauluihin yritettiin saada luontevammaksi.

Viikon suurin ylpeydenaiheeni on sujuvasti mennyt alkulämmittely tangoa tanssien. Roolihahmoni Ossihan on hyvä tanssija, ja siksi minäkin yritän tulla hyväksi ja ostin tanssiseura Motoralta talvella yhden yksityistunnin, jolla opettelin perusaskeleet. Sen jälkeen on riittänyt tekemistä, että saan siirrettyä kömpelösti oppimani askeleet sujuvaksi tanssimiseksi. Tanssilavakohtauksessahan Ossini daami on Elise, jota näyttelee Anna, oikeasti hyvä tanssija.

Anna taas on oppinut taitonsa musikaaliselta isältään. Tiistaina vedimme Arton haitarin tahdissa Tulisuudelman niin tyylikkästi, että tangon tauottua sain Annalta kehut:

- Hyvä Ami, tämähän meni jo lähes yhtä hyvin kuin isän kanssa!

Tavoitteeni onkin nyt pudottaa juhannussunnuntain ensi-iltaan mennessä pois  se sana lähes.

Vaikka näyttelemisen harjoittelu ei viikkoon juuri edistynytkään, on Luokkakuva kyllä muuten edistynyt. Ohjaaja Kaitsu yhdessä nikkaritaitoisimman talkooporukan kanssa on muuttanut viime kesän Avioliittosimulaattorin Liperiä, Perniötä ja maatilaa Luokkakuvan punaiseksi kouluksi, tanssilavaksi, baariksi ja palvelutaloksi, ja vaikka paljon onkin vielä tekemättä, alamme jo saada saada aavistuksen siitä, millaisissa lavasteissa tämän kesän esitys vedetään ja mitä tapahtuu missäkin.

Merkittävä oli tiistai-illan harjoituksen päätteeksi tehty katselmus, missä Kaitsu esitteli bändin tiloiksi suunniteltua osaa viime kesän navetasta ja Arto huomautti, että ei tule mahtumaan tuohon, kun tilaan pitää mahduttaa paitsi Harri rumpuineen myös äänentoiston vaatimat asiat. Asko ja Kaitsu pohtivat, että asia saattaisi korjautua, jos revitään takaseinä pois. Arto hyväksyi: sillä tavalla saadaa metri lisätilaa ja se riittää kyllä.

Tänään on Luokkakuvan Whatsapp-ryhmässä puhuttu mekoista ja matkalaukuista ja muusta puvustuksesta ja tarpeistosta. Puvustajamme Liisa on kertonut jokaiselle, mitä roolihahmo eri vaiheissaan tarvitsee, ja Liisan lisäksi myös me itse yritämme saada asioita hankituksi. Omalla puutelistallani on muun muassa tennarit, farkkutakki ja verkkaritakki. Kaapistani löytyi kyllä verkkatakki, mutta se on turhan moderni: taitaa olla 1990-luvulta. Tarvetta oli 50-luvun mieleen tuovalle urheiluvaatteelle.

Tarpeistoon ajattelin käydä ostamassa Alkosta pullolliset Koskenkorvaa ja aprikoosibrandyä, mitä tuo jälkimmäinen minulle outo juoma sitten lieneekään. Ne voi korkata sitten syksyllä loppukaronkassa.

What's your focus?
Notre Damesta Petroskoihin ja sieltä meikäläiselle...
 

Bloggarit

Taivastelua
171 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
23 artikkelia
Aimo Salonen
140 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä