Sami-Petterin Lifestyle

Kirjoitan tyylistä, kauneudesta, hyvinvoinnista, sisustamisesta ja kulttuurista. Kirjoituksien sekaan mahtuu myös päivänpolttavia asioita.

Joulukalenterin seitsämäs luukku katsoo taivaalle.

Nyt olemme lusineet itsenäisyyspäivän ja on aika kohdata arkinen maanantai. Sää on harmaa. Edelleen. Ruokaostoksilla huomasin, että Prismassa oli yllättävän paljon asiakkaita maanantaiksi.

Paljastan nyt seitsämännen luukun ja myöhemmin tänään Iltalehden ja Ilta-Sanomien tapaan julkaisen virallisessa blogissani JÄTTILIITTEEN LINNAN JUHLISTA! Viralliseen blogiini pääset tästä!

Nyt kuitenkin itse asiaan. Seitsämännen luukun alta löytyy Topeliuksen kaunis "Tähdet pienet" -runo, joka saa ainakin minut muistelemaan lapsuuden talvia ja jouluja. Oli lunta ja pakkasta. Tähdet näkyivät taivaalla. Myös yksi lempikappaleistani joulun alla on aina ollut "Tuiki Tuiku Tähtönen" vaikka se ei joululaulu olekkaan. Valitettavasti en löytänyt kelpoa versiota laulusta, jonka jokainen voisi käydä kuuntelemassa. Kuitenkin luotan siihen, että jokainen tuntee laulun hyvin ja tietää melodian. Voi sitten vaikka itse jokainen laulella sitä.

Tänä vuonna talvi on harmaa ja masentava. Eikä tuleva joulukaan kovin lumiselta ainakaan tällä hetkellä vaikuta. Onneksi meillä on joululauluja ja joulurunoja, jotka saavat joulumielen kattoon.


Tähdet pienet

Tähdet pienet tuikahtaa,
meiltä huolet poistaa.
Revontulet hulmuaa,
valo meille loistaa.

Tähdet maata katselee,
loimu yötä valaisee,
meille uuden riemun suo,
joulun ihmisille tuo.

– Z.Topelius –

Kuusi ja Ainolan tuoksut
Itsenäisyyskaraoke
 

Bloggarit

Taivastelua
133 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
4 artikkelia
Aimo Salonen
132 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä