Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Itsenäisyyskaraoke

Karaokeisännän kommentti oli ystävällisen monimielinen: no siinä ei tarvinnut mikrofoniin lisää ääntä säätää!

 

Olimme laulaneet porukalla Volgan täysin palkein. Sinähän pääsee revittelemään oikein kunnolla. He eivät koskaan näkisi merta ja Ivan kääntyy hyökääjää päin ja Volgan liejuun sekoituu vertta, jonka virta vie Kaspiaaan päääiiiin. Volga Volga rakkaus tai kuolema... ja sitten vielä se tunnelmaa kohottava hah hah hah hah hah HEI!

Onnistuimme täyttämään tanssilattin, jolta lauluumme yhdyttiin. Lopussa saamamme aplodit kohosivat keskimääräistä kovemmiksi. Kun poistuimme, lattialla revitellyt rokkarin näköinen kaveri läiskäisi pyörätuolistaan käteeni ylävitoset. Se oli suuri yhteinen hetki. Suomalainen. Joulukuun viiden oli vaihtumassa itsenäisyyspäiväksi.

Tämmöisen Suomen minä haluan. Karaokebaarin ulkopuolella olemme mitä olemme, mutta kun mikrofonista - tai kahdesta, meitähän oli neljä laulajaa, jotka jaoimme ne mikrofonit - kajahtaa kaikille yhteinen laulu, josta meillä jokaisella on omat mielleyhtymämme, niin sillä hetkellä me kaikki ymmärrämme toisiamme.

Nyt on jo itsenäisyyspäivä, kello on 17.20. Siivosin äsken eilisillan jäljet. Muistona ystävistä olohuoneesta löytyi vielä lähes täysi kuohuviinilasi. Radiossa Sanna Kojo jutustelee mukavia ja soittaa välillä suomalaista musiikkia, äsken kuului Juicea. Kello 18 sytytän kynttilät myös sen kunniaksi, että poikani tulevat isänsä luo syömään suomalaista ruokaa: perunamuussia ja savulohta, jälkiruoaksi taatelikakkua, joulutorttuja sekä ystävien kanssa eilen ennen baariin siirtymistämme leipomiamme pipareita.

Ystävät ja oma perhe ja yhteiset hyvät muistot myös satunnaisten tuttavien kanssa auttavat meitä jaksamaan arjessa, jossa elämme omaa pientä elämäämme ja rakennamme tätä maata, jossa elämme. Tästä viikonlopusta jää lämpimät muistot. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Joulukalenterin seitsämäs luukku katsoo taivaalle.
Hyvää Itsenäisyyspäivää! - Luukku 6
 

Bloggarit

Taivastelua
133 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
4 artikkelia
Aimo Salonen
132 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä