Sami-Petterin Lifestyle

Kirjoitan tyylistä, kauneudesta, hyvinvoinnista, sisustamisesta ja kulttuurista. Kirjoituksien sekaan mahtuu myös päivänpolttavia asioita.

Hanna-tädin kakut tuoksuvat 14 luukun alta.

LUNTA!!

Viime yönä on satanut lunta ja sitä sataa edelleen.. Sen kunniaksi voidaan kaikki yhdessä laulaa kappaleen Valkea joulu. Avaa luukku tästä.

Onkohan minusta tulossa joku leipuri hiiva??? Noh, ehkä kerta ei leipuriksi tee. Ruoan laitosta pidän ja koen olevani siinä hyvä. Minä olen ehkä viimeinen ihminen maan päällä, joka tykkää leipomisesta, saatikaan on hyvä siinä. Kaikki mitä ikinä leivonkaan menee jollain tavalla piloille tai sitten on todella ruma. ?

Sunnuntai-illalla oli niin totaalisen tylsää, että en keksinyt muuta tekemistä kuin leipominen. Ja teki mieli jotain makeaa.  Ajattelin tehdä kahvikakun, mutta kananmunat olivat loppuneet. Selailin hetken nettiä etsien ohjeita mihin ei tarvitse kananmunia. Eteeni osui Hanna-tädin kakku ohje. Siihen ei tarvittu munia, mutta kermaa olisi tarvittu. Päätin olla rohkea ja korvasin kerman rasvattomalla maidolla. Näin rohkea poikkeama alkuperäisestä reseptistä enteili pahaa.

Noh, taikina onnistui ihan välttävästi. Ainakin raakana se maistui hyvältä. ?

Lopputulokseen olen aika yllättynyt. Nehän taisi onnistua ihan ok. Maku on aika blääh, mutta ne näyttää ainakin siltä miltä pitääkin. Nyt pitää vielä maisteluttaa muilla ihmisillä, että mitä he sanovat.

Sain hanna-tädin kakkuihin ohjeen Valion sivuilta. Aikaa valmistukseen on hyvä varata 40 minuuttia ja vaikeusasteena on HELPPO. :’D Ehkä siksi ne onnistuvatkin niin hyvin! ?

Valmistusaineet:

n. 27 kpl
200 g Valio voita
2 dl Valio kuohukermaa
3 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja

Valmistusohje

Sulata voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita.
Pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä palloja (Ø 2 cm) ja nostele leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.

Blogini arvonta on päättynyt! Luukku 15
Joulukalenteri: Luukku 13
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
179 artikkelia
Tutkailua
27 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä