Elokuvavatulointia

"Parhaat elokuvat muistuttavat maailmaa ja elämää: mikään ei ole yksiselitteistä, mutta lopulta kaikki on ymmärrettävissä – joskaan ei aina selitettävissä. Tähän blogiin kirjoitan elokuvista ja niiden kirjoittamisesta, vältelläkseni kirjoittamista." -Susanna
Tähän blogiin on tarkoituksena kirjoitella sekalaisia, elokuvaan jollain tavalla liittyviä juttuja, jotka ovat herättäneet ajatuksia joko työn tai harrastuksen näkökulmasta. -Jarkko

Jarkko Kuittinen

Työskentelen elokuvasihteerinä Pohjois-Karjalan elokuvayhdistyksessä, joka järjestää monipuolista elokuvatoimintaa alueella (muun muassa KAVI-sarjat, Viscult-festivaali, Cinemare, nuorten elokuvaleirit jne). Vapaa-aikani menee myös suurelta osin elokuvaharrastuksen parissa, keräilen vanhoja elokuvajulisteita, vuokravideokasetteja sekä vanhaa filmiä. Myös (indie-) elokuvanteko on lähellä sydäntä, työn alla on videokulttuuria ja -keräilyä käsittelevä dokumenttielokuva. 

Mestari areenalla

Kaikkien aikojen legendaarisin ja myös itselleni tärkein elokuvasäveltäjä Ennio Morricone esiintyy Helsingin Hartwall Areenalla keskiviikkona 23. maaliskuuta. Lippuja näkyy yllättäen olevan vielä jäljellä, joten kannattaa toimia, jos ei halua jättää ainutlaatuista tilaisuutta väliin! (ja pidetään peukkuja, että 87-vuotiaan maestron terveys ei reistaile!)

Lue lisää...

Pyhien katseluvinkit


Vähän viime tipassa, mutta kuitenkin listasimme teille muutaman vinkin siitä, mitä joulun pyhinä kannattaa katsella. Olkaapa hyvät:

Susannan vinkit:

Väkivallan vuosi - Most violent year

Yksi hienoimmista vuoden 2015 aikana Suomessa ensi-iltaan tulleista amerikkalaisista elokuvista jäi harmillisesti varsin vähälle huomiolle.  J. C. Chandorin ohjaama ja käsikirjoittama hienovireinen rikosdraama Väkivallan vuosi kertoo maakaupasta 1980-luvun New Yorkissa - kuulostaa äkkiseltään tylsältä, mutta parhaimmillaan tarina käy piinaavan jännittäväksi. Elokuva ei nimestään huolimatta sisällä juuri ollenkaan väkivaltaa, väkivallan uhka sen sijaan leijuu yllä kaiken aikaa. Väkivallan vuosi on kuin käänteinen mafia-tarina, jossa päähenkilö tahtoo pysyä kaidalla polulla vaikka väkisin.

Helpoiten pätkän saa käsiinsä Google elokuvista.

Lue lisää...

Antagonistin antagonisti

Viime aikojen kriisien ja tragedioden jakaessa Eurooppaa leireihin olen miettinyt vastakkainasettelun merkitystä paitsi ihmiselämässä, myös elokuvissa. Elokuvalla on taiteenlajina kyky inhimillistää ilmiöitä ja saada meidät samaistumaan ihmisiin, joiden asemaan emme tosi elämässä kykene samaistumaan. Samaan aikaan elokuvakerronta kuitenkin perustuu voimakkaasti vastakkainasetteluihin ja niiden rakentamiseen.

Lue lisää...

Filmirullia
Yhtenä päivänä tuli nostalginen olo, kun aloitin työpäivän hakemalla filmilaatikon Matkahuollosta. Kuvankaltaisia oransseja 20-30 kg painavia ”mutterilaatikoita” tuli aikanaan raahailtua viikottain, kun olin koneenkäyttäjänä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Elokuvakerho X:ssä. Näytökset olivat kerran viikossa Montussa, Kerubin kuppilan yhteydessä (toiminta Montussa loppui kuppilan sulkemisen aikaan tammikuussa 2010).

Nykyään 35mm elokuvafilmiä käytetään yhä harvemmin, Joensuussa filminäytökset rajoittuvat hyvin pitkälti Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sarjoihin sekä Cinemare-tapahtumaan ja Rokumentti-festivaaliin. Normaalissa elokuvateatterilevityksessä olevat elokuvat ovat olleet jo muutaman vuoden ainoastaan digitaalisessa muodossa, ja valtaosa elokuvista liikkuu elokuvateattereille verkon kautta – matkahuollossa ramppaaminen on jäänyt historiaan.

Lue lisää...

Hae Heilistä

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
38 artikkelia
Taivastelua
183 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä