Julkaistu    |  Päivitetty 

Varas vei soittimet, soittaja otti mukaansa tangon

Sole Azul soittaa Teatteriravintolassa tulevana perjantaina. Sole Azul soittaa Teatteriravintolassa tulevana perjantaina.
Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi puolestaan viedä mukanaan tangon ja tehdä siitä omansa.

Syntyi Sole Azul, vuonna 2017 perustettu trio, joka Kuusijärven sanoin ”repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse sävellettyä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista.

Koutus-yhtyeestään tunnetun Kuusijärven rinnalla yhtyeessä soittavat eturivin jazznimet saksofonisti Pauli Lyytinen ja kontrabasisti Eero Tikkanen. Yhtye julkaisee ensilevytyksensä vuoden 2018 aikana.

Vuoden 2018 Sole Azul aloittaa valtakunnallisella kiertueella. Joensuun konsertti on Teatteriravintolan terassilla perjantaina 12. tammikuuta kello 19. Konsertin järjestää Jazzkerho -76.

Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on muun muassakantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt vuosia Yonan ja Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä