Julkaistu    |  Päivitetty 
Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Pidetään huolta toisistamme

Ihmiset, etenkin nuoret, pitäkää toisistanne huolta, kun lähdette vaikka juhlimaan tai ylipäätään minne tahansa yhdessä.

Jos ystävät, kaverit jotakin teille merkitsee, älkää jättäkö häntä yksin. Kun lähdette yhdessä, tulkaa yhdessä kotiinkin. Ja pitäkää toisenne ajan tasalla, sanokaa jos lähdette ennen muita. Älkää vain hävitkö sanomatta sanaakaan.

Varatkaa rahaa, jättäkää vaikka muutama drinkki tilaamatta, että pääsette kotiin taksilla turvallisesti. Usein illan aikana nautitaan muutakin kuin kahvia, ehkä miestä väkevempää ja nykyisin monen ihmisen sekoittavat myös huumeet ja muut pillerit. Kukaan ei voi kuvitella vanhempien surua, ikävää, sitä tunnetta, kun ikävät uutiset tullaan kertomaan.

Kun rakas ihminen, läheinen ei tule enää kotiin, emme voi enää halata, rutistaa syliin. Se on hyvin surullista ja tuskallista. Miten voimme vanhempia ja läheisiä lohduttaa tuollaisen illan jälkeen?

Miettikää joka kerta kahdesti, kun poistutte, lähdette paikalta eri suuntiin. Tänä päivänä voi sattua mitä tahansa, kun yöllä liikutte yksin. Näitä surullisia tapauksia olemme lukeneet uutisista viime aikoina liian usein.

Ottakaa vastuuta toisistanne, ystävistänne, kavereistanne. Se voi olla hyvin ennaltaehkäisevää. Ja voi olla turvallisin mielin, kun tietää toisen päässeen kotiin ehjin nahoin.

Toisesta välittäminen ei ole kiellettyä.

Kommentoi

Hae Heilistä