Julkaistu    |  Päivitetty 
Ari Sulopuisto

Kalliiksi tulee maanpuolustus

Keidenkähän suilla puolustusministeri Niinistö oikein puhuu?

Mistä – en edes kirjoita ”kaikesta” – onkaan kysymys, kun ministeri on aloitteellinen muun muassa uuden suursotaharjoituksen tekemiseksi? Ja millä osallistujakunnalla? Kenen kustannuksella?

Kaiken hyvän ja erinomisen päälle pitäisi harjoitella rytinän jälkeisessä tilassa avun vastaanottamista. Millähän mielikuvitustasolla herra ministeri määrittelee etukäteen sen, millainen apu on ylipäätään tarpeen? Maanjäristykseen vaikka toisella puolella Tellusta osaa esimerkiksi SPR varautua varsin hyvin. Millaista apua tarvitsevat seudut, joilla nykyaikainen sotakone on raivonnut?

Se apu ei ole sotilaallista. Jälleenrakentamiseen ei tarvita edes puupyssyjä.

Ministeri (ja hallitus) voisi sijoittaa liikoja varoja – ei uusiin turhiin pahantekovälineisiin vaan (ikävä kyllä läntisten) kumppaneittensa purkamien seutujen jälleenrakentamiseen.

Tai en mie ensimäiseksi ehdota kaverien tuhotöitten korjaamista omin varoin, vaan perusturvaa Suomessa asuville ihmisille. Ja turvapaikkaa koulutuksineen heille, jotka tänne asti ovat päässet pakoon sotakonetta. Kuka sitä nyt tyhjänpanttina haluaa olla?

Mitä tuon edellä olevaan jälleenrakentamisen maksumiehiin tulee, niin eikös ainakin Suomessa vahingontekijä kustanna korjaukset? Se on hyvä vientiartikkeli.

J. Shveik’iä muistinvaraisesti lainaten: Jesusmaaria mitkä markkinat!

Kommentoi

Hae Heilistä