Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Jouni Mäkkeli

Herätysraidoissa

”Ihme tärinää pitää tää auto”, havahtui oppilas tuumailemaan, kun apukuskin puoleiset renkaat osuivat valtatien heräteraitoihin. ”Kuuluu asiaan”, tokaisin. En tosin ollut ihan varma, johtuiko jurina niistä heräteraidoista vai tiessä olevista railoista, jotka nekin herättelivät autoilijoita sumuisena joulukuun aamuna.

Loppuvuoden olosuhteet olivat tienhoidon ammattilaisille kuulemma painajaista. Vettä, räntää, lunta, pakkasta, lämmintä, kylmää tai rakeita. Taisi joulukuussa tulla taivaalta ihan kaikkia mahdollisia veden olomuotoja, joskus jopa samaan aikaan. Koita siinä sitten pitää tiet kunnossa ja kansalainen tyytyväisenä, kun ei meinaa vuorokaudessa tunnit riittää.

Omassa työssäni vaihtelevat olosuhteet ja tiestön erilaiset kunnossapidon tasot olivat vain mukava lisä ajotunneille. Ei ole erikseen hierovaa penkkiä Audiin tarvinnut ja se kaikista aamu-unisinkin liikenneopettaja heräsi varmasti tärinään Niinivaaran railoissa.

Liikenneturvallisuuden kannalta vuoden alun paras uutinen on liikenneonnettomuuksien vähentyminen. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuosi 2017 on Suomen liikennehistorian turvallisin. Tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi vuoden 2017 aikana 210 ihmistä. Se on noin 10 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016. Liikenneonnettomuuksien ja loukkaantuneiden määrä on myös vähentynyt. Ennakkotietoihin voi tietenkin tulla jälkikertymää, mutta kehitys on mennyt oikeaan suuntaan.

Suomalainen liikenneturvallisuus on kulkenut ison matkan 1970-luvun alun yli tuhannesta liikennekuolemasta tähän päivään, ja toivottavasti voittokulku jatkuu samansuuntaisena tulevaisuudessakin. Liikenneturvallisuuden parantuminen on varmasti monen tekijän summa. Ensimmäisinä tulee mieleen kehittyneempi liikenneympäristö, autojen turvallisuuden kehittyminen, valvonnan kehittyminen tai vaikkapa liikenteen valistustyö.

Arkahan se on, joka ei itseään kehu, eli kyllä kuljettajakoulutuksen kehittymisellä on myös iso rooli liikenneturvallisuuden parantumisessa.

Ajokortin vaiheistaminen ja pimeänopetuksen yleistyminen 90-luvulla ja vaikkapa mopokorttikoulutuksen pakollisuus viimeisimpänä uudistuksena, ovat komeita sulkia liikenneopetusalan hattuun.

Uuden vuoden koittaessa meillä on tapana lupailla itsellemme asioita ja usein lupausten kanssa käy miten käy. Laihdutuskuurit, herkkulakot tai lupaukset rantakunnosta juhannukseen mennessä on niin nähtyjä!

Jo useamman vuoden ajan olen onnistunut jotenkin keplottelemaan ilman minkäänlaista peltikolaria. Uudenvuoden lupaukseni on siis tänäkin vuonna yrittää olla pääsemättä osaksi minkäänlaista liikenteen onnettomuustilastoa. Toistaiseksi olen lupaukseni pitänyt.

Kommentoi

Hae Heilistä