Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Taidamme me toisistamme tykätä

Kaisa Mäkäräisen ilme oli kohdistuksen jälkeen nauravainen. Aimo Salonen Kaisa Mäkäräisen ilme oli kohdistuksen jälkeen nauravainen.

Hiukan väsyneitähän toimittajien kysymykset ovat tässä vaiheessa kautta, mutta kiitettävästi jaksoivat Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen vastailla.


Kyllä me teitä rakastamme, Kaisa ja Mari. Ja taidatte tekin meistä ainakin vähän tykätä. Näin kai voi päätellä Kaisa Mäkäräisen kevyestä sanailusta Kontiolahden perjantai-iltana, kun Suomen ykköstähdet olivat selvittäneet tv-haastattelut ja päässeet lopulta kirjoittavankin median eteen.

– Ainako työ niitä arvosanoja kyselette. Olisiko se sitten kasi, jos kymmenestä laukauksesta osuu kahdeksan, Mäkäräinen naurahti.

Ja mitä tapahtuu lauantaina: hiihtääkö Kaisa parisekaviestissä, sekaviestissä vai jättääkö hiihtämiset sunnuntaille?

– Mennään nyt vielä juttelemaan valmentajien kanssa, mitä tehdään ja kuka hiihtää mitäkin. En ole ehtinyt vielä oikein ajatella. Nämä tilanteet tulee aina vähän liian nopeasti, että ensin pitäisi kyetä antamaan julkiset lausunnot ja sen jälkeen vasta mennä puhumaan sisäisesti näitä asioita, Mäkäräinen vastasi ja sai toimittajien eturivistä vastahuomautuksen:

– Niinhän mekin tehdään. Kirjoitetaan ensin ja ajatellaan sitten.

Illemmalla tuli tieto, että lauantaina Suomea edustavat parisekaviestissä Suvi Minkkinen ja Tuomas Grönman ja sekaviestin Venla Lehtonen, Mari Laukkanen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Maailmancupin johtoaan perjantaina kymmenennelläkin sijallaan vankistanutta Mäkäräistä säästellään sunnuntain yhteislähtökilpailuun.


Laukkanen: on siellä muitakin väsyneitä

Mari Laukkanen totesi menonsa olleen tasapaksua.

– Ei oikein niitä kovia kierroksia löydy. Koko talven on ollut samaa, että jos yrittää lämätä kovemmille kierroksille, siihen katkeaa Kyllä me elätellään vielä ajatusta, että vieläkö kerran sieltä löytyisi, mutta ei tänään hirveää odotusarvoa ollut.

Karjalaisen kokenut ampumahiihtotoimittaja Petri Haapala huomautti, että kotiyleisöltä tullut kannustus varmaan lämmitti mieltä.

– Tietysti siihen nähden, mikä se meno oli, ihmiset jaksoi kyllä kannustaa.

Voitto meni Valko-Venäjän Daria Domratshevalle, josta Saksan Fraziska Hildebrand jäi vain 0,5 sekuntia. Maalisuoralla Hildebrand puristi kaikki voimanrippeet niin, että maalin tultuaan hän joutui huohottamaan pitkään makuullaan lumessa.

Niin joutui moni muukin.

– Muutama hyvävoimainenhan tuolla oli, mutta oli siellä kyllä muitakin väsyneitä kuin me, Mari Laukkanen huomautti.


Hiihtävä trio kannusti seinänousussa

Kannustusta tuli muun muassa kolmikolta Virpi Sissonen–Katri Mäntylä–Kirsi Salonen, joka sattui asettumaan stadionille menneessä yleisökuljetuksessa Karjalan Heilin eteen.

Mäntylä oli vuosi sitten äitinsä kanssa seinänousulla, ja sinne oli kolmikko menossa nytkin.

– Se on se legendaarinen. Siinä näkee, kun Kaisa menee kuokalla ja Marikin tulee kovaa, Salonen huomautti.

Kolmikko pystyi analysoimaan erilaisia etenemistapoja, sillä kaikki ovat entisiä kilpaurheilijoita: Sissonen ja Mäntylä maastohiihtäjiä ja Salonen hiihtosuunnistaja.

Tampereelta ampumahiihtoja katsomaan tullut Salonen muisteli, että nykyäänhän Joensuun seudulla ei hiihtosuunnistuskisoja järjestetä, mutta vuosituhannen vaihteessa nämä maastot tulivat hyvinkin tutuiksi.

– Muistan, kuinka olin joskus Joensuun keskustassa aamulenkillä, kun muut tulivat uudenvuoden juhlinnasta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä