Julkaistu    |  Päivitetty 
Ilpo Paananen

Pakkanen ja käyttömenot kirpaisevat

Moottorikelkkailu on vauhdikas harrastus. Suljetuilla alueilla voi vähän irrotella. Moottorikelkkailu on vauhdikas harrastus. Suljetuilla alueilla voi vähän irrotella.
Roudattomuus ja vesistöjen huono jäätilanne pilasivat moottorikelkkailijoiden alkutalven. Nyt kelkkaurilla vallitsevat mitä mainioimmat ajokelit.

– Isot ojat olivat pitkään sulia ja jos halusi välttää rypemisen, piti urilla ajaa retkivauhdin sijasta vauhdilla, Outokummun Moottorikerho ry:n puheenjohtaja Asko Kilpinen kuvaa alkutalven olosuhteita.

Outokummun alueella on noin 42 kilometriä koneella hoidettua kelkkauraa. Urat ovat osa Virkistysreitistöyhdistys ry:n hallinnoimaa reitistöä. Kelkkareitit päästiin ajamaan tampparilla vasta tammikuun ollessa jo pitkällä. Urapohjat olivat aluksi pakastumisen jälkeen jäiset, mutta lumisateet korjasivat tilanteen.

– Nyt urilla on erittäin hyvät olosuhteet. Ainoastaan pakkanen vähän kiusaa. Ihannekeli olisi kuiva viiden asteen pakkanen, Kilpinen sanoo.

Asko Kilpinen, 28 kertoo aloittaneensa moottorikelkalla ajamisen heti kun sai moottorikelkan itse käyntiin. Varsinainen harrastus alkoi 15-vuotiaana kortin hankinnan jälkeen, ensin isän kelkalla ja sitten omalla.

– Parhaana talvikautena olen ajanut sellaiset 4 000 kilometriä.

Nykyisin Kilpinen käy ajamassa useimmiten yhdessä samaan ikäluokkaan kuuluvan kaverinsa Henri Juvosen kanssa. Molemmat ajavat omilla kelkoillaan.

– Ensimmäisen kerran taisin ajaa siinä kymmenen ikäisenä isän kelkalla. Askon kanssa ostettiin nämä nykyiset kelkat samaan aikaan, moottorikerhon sihteeri Juvonen kertoo.

Kilpinen on ennättänyt kokeilla myös kilpa-ajamista 2015 harraste-A-sarjassa. Tuloksena oli Neste 600 C-luokan voitto. Pisteet riittivät Giant-sarjassa 12. sijaan.

Nykyinen Lynx 600 RE- Tec jo kuudes oma moottorikelkka. Kolmessa talvessa mittariin on kertynyt 7 800 kilometriä. Nyt kiikarissa on kelkan vaihto. Kelkkakuumetta lisää enon ostettavaksi tarjoama Ski – Doo 850 – E-Tec.

– Laitoin oman kelkkani myyntiin ja kysyjiä on ollut, mutta kauppoja ei vielä ole tehty.

Molemmat harrastajat harmittelevat sitä, että huonojen talvien lisäksi harrastusta rassaa käyttömenojen kasvu.

– Kyllähän tätä lajia kuritetaan valtion toimesta. Polttoaine kallistuu ja vakuutusmaksut nousee.

Myönteisenä kehityksenä he näkevät suunnitelmat moottorikelkkareitistöjen yhdistämisestä ja uramaksujen yhtenäistämisestä Pohjois-Karjalasta Lappiin asti.

Kilpinen ja Juvonen kuvaavat kelkalla ajoa parhaaksi, mitä housut jalassa voi tehdä.

Kelkan laittaminen on tärkeä osa harrastusta. Kunnostus alkaa alustan ja iskareiden laitosta.

– Jäisillä urilla ajettaessa heikoilla iskareilla ajaminen on sellaista täristystä, kun iskarit hakkaa pohjaan, Juvonen huomioi.

Iskareiden kunnostuksessa vakioiskarit puretaan ja simmataan.

– Jos halutaan jäykempää, niin simmilevyjä lisätään. Iskareiden paluupuoli on tärkeä, Kilpinen tähdentää.

Outokummun Moottorikerho ry:n jäseneksi pääsee ilman erillistä liittymismaksua. Jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa. Seurassa on runsaat 50 jäsentä. Kerho pyrkii järjestämään joka talvi oman safarin ja tämän talven safari suuntautuu Heinäveden moottorikelkkareitille.

– Kerhon safari oli tarkoitus järjestää nyt lauantaina, mutta päätimme siirtää sen ennustettujen pakkasten ja hiihtoloman takia maaliskuun 17. päivälle, Kilpinen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä