Julkaistu    |  Päivitetty 
Jarno Keskinen

Paksu poppana pois päältä ja lämmintä takakonttiin

Talvivarusteet on syytä pitää autossa vaikkapa yllätysstoppien varalta. Kun on kylmää, moni muukin jää tien päälle ja avunsaannin odotusaika voi venähtää. Talvivarusteet on syytä pitää autossa vaikkapa yllätysstoppien varalta. Kun on kylmää, moni muukin jää tien päälle ja avunsaannin odotusaika voi venähtää.
–  Kun auto on esilämmitetty, voi sinne mennä vaikka ilman talvitakkia eikä ratin käsittelyyn tarvitse liukkaita villatumppuja, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen neuvoo.

Talvivarusteet on kuitenkin syytä ottaa mukaan takapenkille tai tavaratilaan, myös matkustajille.

–  Talvivarusteita on aina oltava autossa riittävästi. Suomen talvessa tielle jäänyt auto jäähtyy nopeasti ja joskus apua joutuu odottamaan pitkään. Yleensä juuri kovimmilla pakkasilla muutkin jäävät taipaleelle. Tämä vaikuttaa väistämättä hinaus- ja tiepalvelun odotusaikoihin, Vesalainen jatkaa

Turvatyynyjärjestelmä on suunniteltu toimimaan yhdessä turvavöiden kanssa.

Paksun talvitakin aiheuttama turvavyön löysälle jääminen aiheuttaa sen, että törmäyksessä kuljettaja tai matkustajat saattavat joutua suunniteltua lähemmäs turvatyynyjä, kun vyö ei pysäytä heitä ajoissa.

Vastaavasti on mahdollista, että kuljettaja tai matkustaja liukuu pois löysän turvavyön alta.

Usein auto on ajon alkaessa niin kylmä, ettei talvivarusteista luopuminen tule kyseeseen.

Takki on kuitenkin syytä avata ennen autoon menoa. Takin helmat pitää vetää pois lannevyön alta.

Muutenkin vyö pitää reitittää kulkemaan takin alla. Näin se saadaan kiristettyä tiukasti kehoa vasten.

–  Huppu päässä ajamista en myöskään voi suositella. Hupussa on se ongelma, että se pysyy suorassa, vaikka kuljettaja kääntäisi päätään. Näin esimerkiksi kuolleen kulman varmistaminen auton rinnalta ennen kääntymistä tai kaistanvaihtoa ei vaan yksinkertaisesti onnistu, Teppo Vesalainen sanoo.

Mikäli autoa joutuu ajamaan hanskat kädessä, tulee valita sellaiset, jotka eivät varmasti luiskahda ratilta.

Hanskoista vaarallisimmat ovat villahanskat, ellei niiden kämmenpuolella ole kumista liukuestettä.

Talvikengät ovat yleensä kömpelöt. Talvikenkien pohjat ovat myös paksut, mikä tekee niistä tunnottomat polkimilla.

Mikäli auton jalkatilaan on päässyt lunta, se sulaa vedeksi auton lämmetessä. Kun auto taas jäähtyy, lattialla oleva vesi jäätyy.

Tällöin auton jalkatila saattaa olla liukas ja aiheuttaa jopa vaarallisia jalkojen luiskahduksia polkimilta.

–  Lumen pääsyä autoon tulisikin välttää viimeiseen asti. Autoon päässyt kosteus lisää ikkunoiden huurtumista. Auton oven päältä kannattaa pyyhkäistä lumet pois ennen oven avaamista vaikkapa kädellä, jos lumiharja on autossa sisällä, Vesalainen muistuttaa.

–  Lumet kannattaa varistella mahdollisuuksien mukaan myös omista vaatteista ennen autoon sisälle menoa.

Lumen kulkeutumista autoon voi helposti välttää vaihtamalla autoon kulkemisen tyyliä ainakin talvikaudeksi.

Kun pyllyn painaa penkkiin jalkojen ollessa vielä ulkona, voi kengistä karistaa lumet hakkaamalla jalkoja toisiaan vasten. Mikäli autoon tulee jalat edellä, päätyvät lumet auton jalkatilaan.

– Välillä myös törmää siihen, että ihmiset potkivat lumia kengistään auton kynnyskoteloon. Tämä saa minut automiehenä näkemään punaista.

–  Jokaisesta hiekkaiseen kynnyskoteloon kohdistetusta potkusta jää väistämättä ainakin naarmu maalipintaan, joskus jopa ikäviä kolhuja, Teppo Vesalainen kauhistelee.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä