Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Palojärvi

Tylyn Lehdon roolista televisiokomediaan

Severi Saarisen tiukkailmeinen alikersantti Lehto on kerännyt kiitosta katsojilta. Severi Saarisen tiukkailmeinen alikersantti Lehto on kerännyt kiitosta katsojilta.
Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas -elokuva on takonut melkoisia ennätyksiä elokuvateattereiden lippuluukuilla. Tätä kirjoittaessa elokuvan on nähnyt yli 920 000 katsojaa ja elokuva onkin kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva katsojatilastoinnin ajalta.

Elokuvassa alikersantti Lehdon roolissa nähtävä Severi Saarinen toteaa, että vaikka elokuvaa tehdessä tiedettiin sen kiinnostavan ihmisiä, kukaan ei uskaltanut toivoa näin suuria katsojalukuja. Saarisen mukaan tällä hetkellä näyttelijät ja tuotantotiimi jännittävät yhdessä, päästäänkö yli miljoonan katsojan merkkipaalun.

Vaikka Saarinen asuukin tällä hetkellä Helsingissä ja on aiemmin työskennellyt pitkään Tampereella, hän on syntyjään Kontiolahden kasvatteja.

– Olen käynyt Kontiolahden kirkonkylällä ala-asteen, yläasteen ja lukion, ja asepalveluksen olen suorittanut Kontiorannassa. Olen asunut myös Joensuun puolella, Saarinen kertoo.

– Mummo, äiti ja isäpuoli asuvat siellä edelleen, joten sillä suunnalla tulee käytyä säännöllisesti, hän lisää.

Saarinen pyörähti Pohjois-Karjalassa viimeksi joulunpyhinä, jolloin hän ehti myös avaamaan yhden Tuntemattoman sotilaan näytöksen elokuvateatterikeskus Tapiossa. Katsojia riitti edelleen salin täydeltä.

– Juttelimme vielä muutaman katsojan kanssa elokuvan jälkeen. Tuli kyllä positiivista palautetta ja ihmiset sanoivat, että elokuvaa kohtaan on paljon kiinnostusta sillä suunnalla, Saarinen kertoo.

Lehdon roolista Saariselle on tullut kiitosta muutenkin. Katsojat ovat ottaneet hyvin vastaan Saarisen tulkinnan tylystä ja kovapintaisesta Lehdosta.

– Mietin, että olisi voinut tullakin jotain negatiivista, mutta ei ole kyllä tullut. Aika hyvin ihmiset ovat ottaneet sen vastaan ja täytyy tietysti olla iloinen siitä, että ihmiset ovat pitäneet roolisuoritustani onnistuneena, Saarinen pohtii.

Itse Tuntematon sotilas oli romaanina ja teoksena tuttu ja pidetty Saariselle jo pidemmältä ajalta. Siksi filmatisointiin mukaan pääsy tuntui erityisen merkitykselliseltä. Saarinen pitääkin Lehtoa tähänastisen uransa merkittävimpänä roolityönään.

– On ollut pitkä prosessi koekuvauksista tähän pisteeseen. Kyllä siitä jää varmasti elämänmittainen muisto.

Mistä kipinä näyttelijäntyöhön sitten alun perin heräsi? Saarinen kertoo itsekin pohtineensa tätä. Hän kertoo olleensa jo lapsesta asti innokas esiintyjä. Musiikki ja liikunnallisuus ovat myös olleet olennainen osa Saarista lapsesta saakka.

– Parikymppisenä sitä rupesi miettimään, mistä saisi itselleen ammatin, josta nauttii. Näyttelijäntyö tuli mieleen ja lähdin kokeilemaan sitä Lahden kansanopiston teatterilinjalle. Sen vuoden aikana selkiytyi, että eikun Teatterikorkeakouluun hakemaan. Parin hakukerran jälkeen pääsin sisään ja sen jälkeen kaikki on mennyt aika lailla omalla painollaan, Saarinen muistelee.

Valmistuttuaan teatterikorkeakoulusta hän on työskennellyt tiiviisti teatterin parissa. Musikaalisena ja laulutaitoisena Saarinen on nähty myös monissa musiikkiteatterituotannoissa. Hän ei halua kuitenkaan asettaa näyttelijäntyön eri osa-alueita itselleen mihinkään tiettyyn tärkeysjärjestykseen.

– Henkilökohtaisesti näyttelijänä koen, että olisi todella kivaa tehdä mahdollisimman paljon erilaisia töitä, niin teatteria, elokuvaa kuin televisioviihdettäkin. Elämässä on tietysti rajoitettu määrä aikaa, joten kaikkea ei voi tehdä päällekkäin, Saarinen toteaa.

Koska teatteri esityskausineen vie usein ison osan kalenterista, Saarinen pitää hyvänä vaihteluna päästä välillä työskentelemään kameran edessä, olipa kyse sitten elokuvatuotannosta tai televisiosarjasta. Alkava kevät kuluu Saarisella tiiviisti MTV3:n Kingi-sarjan kuvauksissa. Kyseessä on musiikillinen komediashow, jossa kuvitteelliset kilpailijat kisaavat kykyjenetsintäkilpailua muistuttavassa ohjelmassa.

– Kingi on todella iso satsaus ja olen todella iloinen, että minut on valittu siihen mukaan. Se on minulle ensimmäinen tv-show, mutta ylipäätään se, että pääsee tekemään tuollaista näyttelijänä ei ole mitenkään itsestään selvää, Saarinen kiittelee.

– Kingin kanssa ollaan kevään loppuun asti kiinni ja kesällä katsotaan sitten seuraavia juttuja. Jotain on jo tiedossa, mutta ne eivät ole vielä julkisia. Lähitulevaisuus näyttää mukavalta, saa tehdä kyllä töitä! Saarinen luonnehtii.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä