Julkaistu 

Niinistöllä on ollut tapana keksiä sadut itse

Ehdokas Sauli Niinistö sai lahjoja. Karsikon koulun 6B-luokan tytöt antoivat kortin, jonka mukana oli nimiehdotuksia tulevalle vauvalle. Ehdokas Sauli Niinistö sai lahjoja. Karsikon koulun 6B-luokan tytöt antoivat kortin, jonka mukana oli nimiehdotuksia tulevalle vauvalle.

Presidentinvaalien asetelma konkretisoitui kauppakeskuksen tungoksessa.


Ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona ja presidenttiehdokkaat viimeistelevät kampanjoitaan. Kun Merja Kyllönen poistuu kaupungista ensi sunnuntaina, ovat kaikki ehdokkaat käyneet esittäytymässä Joensuussa.

Torstaina oli Sauli Niinistön vuoro ja gallupien kertoma konkretisoitui: kauppakeskus Ison Myyn molempiin kerroksiin riitti tungosta. Haastattelija Keimo Lehtiniemi sekä Niinistön kanssa kulttuurista ja vapaaehtoistyöstä keskustelleet Markku Pyykkönen ja Liina Matveinen sinuttelivat Saulia, mikä ikään kuin korosti tämän käynnin luonnetta. Nyt ei tavattu Herra tasavallan presidenttiä vaan yksi vaaleissa mukana olevista ehdokkaista.

Asiaa puhuttiin ja vähän kevyemminkin jutusteltiin. Kun Liina Matveinen kysyi sekä Pyykköseltä että Niinistöltä, aiotaanko heidän perheissään lukea iltasatuja, Niinistö sai vastauksellaan kansan nauramaan:

– Kauan aikaa sitten minulla oli tapana keksiä sadut itse. Saa nähdä, vieläkö taidot ovat tallella.

Jännittyneimpinä Niinistön lavalta poistumista lienevät odottaneet veteraanimuusikko Kauko "Kake" Kämäräinen sekä Karsikon koulun 6B-luokan oppilaat Emma Tiihonen, Sara Hiltunen ja Maria Halonen. Kaikilla heillä oli vieraalle jotain annettavaa ja vikkelänä piti olla, että tungoksessa pääsi luovutusetäisyydelle.

Onnistui se.

Kämäräinen sai ojennettua 100-vuotiaalle Suomelle vuonna 2017 omistamansa juhlatangon ja Karsikon tytöt itse tehdyn kortin, jossa oli mukana nimiehdotuksia tulevalle vauvalle.


Karjalan Heili aloitti lokakuussa 2017 sarjan, missä on käyty kaikkien Joensuussa käyneiden presidenttiehdokkaiden tilaisuuksissa. Merja Kyllösen vierailu on vielä edessä, ja kun koko aineisto on koossa, Heili julkaisee kampanjahavainnoista aukeamakokonaisuuden lauantaina 20. tammikuuta jaettavassa lehdessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä