Julkaistu    |  Päivitetty 

Pohjois-Karjalassa influenssaepidemiassa kuollut neljä henkilöä

Pohjois-Karjalassa influenssaepidemiassa kuollut neljä henkilöä Marko Puumalainen

Influenssatapauksista valtaosa on influenssa B:n aiheuttamia, mutta myös influenssa A:ta on liikkeellä. Influenssatilanne vaihtelee maakunnan osalta niin, että maakunnan pohjoisosissa ja Outokummun alueella tautitapauksia on toistaiseksi ollut runsaammin, Siun sotesta kerrotaan.


Tällä hetkellä varmennettuja influenssatapauksia on 237, joista influenssa B:tä 178 ja A-influenssaa 59 tapausta. Varmennetuista tapauksista keskussairaalahoidossa on ollut 46 potilasta. Tehohoidossa on ollut yksi potilas ja neljä iäkästä henkilöä on menehtynyt. Myös pitkäaikaishoitolaitoksissa on ollut tautitapauksia.


Varmennetutuista influenssatapauksista valtaosa on iäkkäämmillä henkilöillä, RSV-tapaukset painottuvat pikkulapsiin sekä iäkkäisiin henkilöihin, joilla taudinkuva voi olla hyvinkin hankala.


Tämän kauden kansallisessa rokotusohjelmassa pistoksena annettavat influenssarokotteet antavat suojaa kahta influenssa A -virusta sekä yhtä B-virusta vastaan. Kansallisen rokotusohjelman pistosrokotteen B-viruskanta ei anna suojaa nyt kiertävää influenssa B:tä vastaan, sitä vastoin kaksivuotiaille annetussa nenäsumuterokotteessa kyseinen virus on, samoin kuin maksullisessa pistosrokotteessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä