Julkaistu 
Aimo Salonen

Tommi Piipponen etsii jatkajaa Levy-Eskoille

Tommi Piipposella on ollut viime aikoina yhä useammin asiaa vinyylinurkkaukseen. Aimo Salonen Tommi Piipposella on ollut viime aikoina yhä useammin asiaa vinyylinurkkaukseen.

Tarjolla on 20-vuotias kivijalkaliike, jonka ovat löytäneet sekä Ilosaarirockin bändit että nuoret vinyyleistä innostuneet naiset.


Tommi Piipponen on tuonut kuuden vuoden ajan omat sävynsä Levy-Eskoihin, 20 vuotta joensuulaiseen katukuvaan kuuluneeseen kivijalkaliikkeeseen. Nyt hän on luovuttamassa viestikapulaa seuraavalle yrittäjälle.

– Tuntuu siltä, että oma aika tämän yrityksen johdossa on tullut täyteen. Omat ideat alkaa olla käytetty ja on aika hakea uusia haasteita, Piipponen totesi maanantaina aamupäivällä.

Ja millä hän levykauppaansa mahdolliselle uudelle yrittäjälle markkinoi?

– Kaupan 20-vuotisella historialla, Piipponen vastaa.

– Tämä on merkittävä osa joensuulaista musiikkikulttuuria ja myös muualla tunnettu liike. Joensuussa käyvät artistit pistäytyvät täällä mielellään ja kertovat eteenkin päin, että Levy-Eskoissa tuli käytyä. Täällä voi tavata muusikoita varsinkin Ilosaarirockin aikaan, kun kaupungissa on paljon bändejä.

Musiikkialan yleinen kehityskulku on näkynyt Levy-Eskoissakin. Nuoret kuuntelevat paljon musiikkia mutta eivät välttämättä käy ostoksilla. Kanta-asiakkaat ovat kuitenkin uskollisia. Varsinkin metallimusiikin ja progen ystävät ostavat yhä mielellään uutuuslevyjä.

Vinyylejä kysytään yhä enemmän, ja viime aikoina vinyylejä ovat alkaneet kerätä myös nuoret naiset.

– Se on ollut mukava kehityssuunta: sekä vanhaa että uutta vinyyliä lähtee uusiin koteihin. Monet vinyylejä keräävät nuoret naiset ovat saaneet soittimen lahjaksi vanhemmiltaan ja kunnostaneet sen. He ovat saattaneet ja hankkia uuden soittimen ja alkaneet kerätä vinyylejä pikku hiljaa.

Maija Hakala, Tomi Riionheimo ja Kimmo Suomalainen avasivat Levy-Eskot lokakuussa 1997. Tommi Piipponen on pyörittänyt liikettä vuodesta 2011 saakka.

Piipponen laittoi maanantaina tiedotteen myyntiaikeestaan niin joensuulaisille tiedotusvälineille kuin Levy-Eskojen nettisivuille ja sosiaaliseen mediaankin. Levykaupasta kiinnostuneet voivat ottaa vapaasti yhteyttä.


Enemmän Levy-Eskoista on luettavissa keskiviikkona 10.1.2018 jaettavasta paperisesta Karjalan Heilistä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä