Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Impi palasi reissultaan ja laulu raikui

Karjalan Heili ja Improck-duo pyytävät lukijoilta uusia laulunaiheita

 

Hitsi kun on hieno laulu!

Virginie, Albert Edelfeltin arvoituksellinen Pariisitar, on palannut reissultaan Onnin luokse kotiin ja Improck-duo Eve Pietarinen–Markus Pulkkinen teki tapauksen kunniaksi Karjalan Heilin pyynnöstä laulun nimeltä Meijän Impi tuli kottiin.

Nyt kun alkuun on päästy, Heili ja Improck haluavat tehdä toisenkin uuden Joensuu-aiheisen laulun ja siitä videon.

Auttakaa!

Pyydämme lukijoilta näyttelijöiden ja muusikoiden improilloista tuttuja ehdotuksia: antakaa laulun aihe ja tyylilaji, niin me välitämme ne Evelle ja Markukselle, jotka tekaisevat annettujen ohjeiden mukaan suorassa videonauhoituksessa uuden laulun.

Voitte antaa aiheen sanallisesti joko suorana kerrontana tai vaikka runona. Voitte myös lähettää piirroksen, jonka mukaan improiluun voi heittäytyä. Heilin toimitus valitsee ehdotuksista itselleen mieluisimman. Lähettäkää myös yhteystietonne, niin voimme palkita parhaaksi katsomamme ehdotuksen antajan elokuvalipuilla.

Ehdotuksia voi lähettää Facebookissa, sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai paperisena osoitteeseen Karjalan Heili, Torikatu 23 E, 80 100 Joensuu.

 

Sointu ja katse

YouTubessa ja Facebookissa katsottavissa olevan mallisuoritus on todellakin kuvattu yhtenä ottona eli laulu on aito improvisaatio.

Mutta mistä improlaulun tekeminen lähtee? Jos ohjeena on vaikka tehkää valssi toriparkista, niin mistä lähdette liikkeelle?

– Valssi on kolme neljäsosaa. Sovitaan ehkä joku sointu alkuun, että mistä lähdetään liikkeelle, että ollaan suunnilleen samassa sävellajissa, Pulkkinen aloittaa vastaamisen.

– Suunnilleen näin. Tai sitten katotaan toisiamme silmiin kohtalokkaasti ja katotaan, kumpi lähtee. Kuunnellaan, missä sävellajissa se on ja sitten lähdetään, Pietarinen jatkaa.

– Tajunnanvirtaa, Pulkkinen täydentää.

– Se on aika pitkälle katseiden vaihtoa, Pietarinen myöntää.

– Ja sitten kun lähdetään, toinen ei jarrua paina, Pulkkinen vakuuttaa.

Missä vaiheessa sitten päätätte, että laulu on nyt valmis?

– Se on aika selkee, että siihen rakentuu säkeistöjä ja kertosäe ja sitten katotaan taas toisiamme silmiin ja kuunnellaan, mitä tapahtuu, että mennäänkö vielä kertsiin. Lopetus on sitten yhteinen tuntemus, Pietarinen kertoo.

Video ei saa olla liian pitkä. Kun kohta vien teidät yhteen rakennukseen ja siellä yhteen tiettyyn paikkaan ja annan aiheen ja tyylilajin, lupaatteko, että tekaisette siinä kameran pyöriessä laulun, jonka jaksaa katsoa ja kuunnella ja jota Lappalaisen Hanna-Marin ei tarvitse editoida?

– Lupamme. Pidetään se tarpeeksi lyhyenä. Pyritään kahden minuutin paikkeille, Pulkkinen vastasi.

Heilin verkkosivuilta, YouTubesta ja Facebookista voi käydä katsomassa, miten duo onnistui.

 

Lähettäkää ehdotuksia marraskuun aikana. Kun toimitus on valinnut uuden laulun aiheen ja tyylilajin, otamme yhteyttä Improck-duoon. Pysykää kanavalla!  

Media

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä