Julkaistu    |  Päivitetty 

Kakku saa olla kaunis mutta ei tyrkyllä

Keskustelun voi aloittaa vaikka naisen profiilikuvaa kehuen. Vastaanotto riippuu naisesta. Hanna-Mari Lappalainen Keskustelun voi aloittaa vaikka naisen profiilikuvaa kehuen. Vastaanotto riippuu naisesta.

Kauniit naiset vetoavat Tinderissäkin, jäärouvat sen sijaan eivät sytytä.
Tinderiä käyttää arviolta lähes 100 000 suomalaista. Väestöliiton selvityksen mukaan Tinderin koettiin kohottavan itsetuntoa jos vientiä riittää, mutta osa koki tinderöinnin lannistaneen heitä entisestään. 80 prosenttia käyttäjistä toivoisi löytävän sieltä pitkäaikaisen kumppanin ja noin 18 prosenttia kaipasi kertaluontoista seksiseuraa.
Karjalan Heilin Tinder-kysely suunnattiin miespuolisille tinderöijille, joita pyydettiin kertomaan kokemuksistaan. Mitä yhteistä treffatuilla naisilla oli? Mikä on turn on, mikä turn off? Lähes kaikki vastaajat ovat törmänneet treffeillä naiseen, jonka ulkoinen olemus ei vastaa deittiprofiilia.
 
Joona 28, Helsinki
Kaksi vuotta olen käyttänyt Tinderiä, enkä edes tiedä mitä sieltä etsin. Matcheilla ei ole väliä, kunhan on vaan rentoa porukkaa. Olen törmännyt naisiin, jotka eivät tavatessa vastaa kuviaan, mutta en ole maininnut asiasta. Kerran tyttö alkoi ottamaan valokuvia ja lähetti niitä omalle äidilleen ja varaili paikkaa perheen joulupöytään. Se oli vähän liikaa. Neuvoisin uusia käyttäjiä, että Tinderiä ei kannata ottaa liian tosissaan.
Koen jatkuvan treffailun ja uusiin ihmisiin tutustumisen työlääksi, sillä yleensä ne ovat niin kiusallisia tilanteita. Tutustuminen on mukavaa jos juttu luistaa.

Mikko 35, Kymenlaakso
Olen tavannut parin vuoden aikana lähes 100 tyyppiä.
Toivoisin löytäväni uusia tuttavuuksia. Etsin hauskanpitoseuraa, mutta vakavampaakin saa tulla.
 Kiinnitän huomiota sensuelleihin hymy- ja kokovartalokuviin. Elämänkoulujutut ja kännikuvat saavat pyyhkäisemään vasemmalle. Jos ei ole kokovartalokuvaa niin herää kysymys, että miksi ei ole? En ole kiinnostunut ylipainoisista naisista ja tuntuukin, että lihavilla on ainoastaan vaan joko pelkkä naamakuva tai rinnasta ylöspäin oleva kuva. Jos profiilitekstissä on ne samat: tykkään positiivisuudesta, urheilusta, nauramisesta, matkustelusta ja hyvästä ruoasta ja viinistä, ja lopuksi joku elämänviisaus, ei sellainen profiili erotu mitenkään.
 Olen törmännyt naisiin, joiden kuvat eivät vastaa todellisuutta, en enää täysin luota naisten kuviin. Suoraan sivusta, yläviistosta tai jostain muusta tietystä kulmasta otetut kuvat vääristävät. Kuvakulmilla pystyy hyvin peittämään ”sen todellisuuden”. Jos ei profiilissa ole kuvia suoraan edestäpäin, niin ei jatkoon.

Lonely rider 33, Pohjois-Karjala
Pitkäaikaisesta kumppanista eroamisen jälkeen etsin vain panoseuraa. Toki jos hyvin natsaa, niin miksi ei myös pidempiaikaista suhdetta.
Olen välillä poistanut profiilin, menee illat muuten puhelimen kimpussa viestejä näpytellen. Profiileissa huomioni kiinnittävät kaunis hymy ja silmät. Ei kiinnosta jos on pelkkiä yläviistosta otettuja, muokattuja kasvokuvia.
On tullut vastaan ylipainoisia naisia, jotka poikkeavat luonnossa kuvistaan. Herrasmiehenä en ole asiasta maininnut. Jos juttu luistaa, niin mikäs siinä on istuskellessa, mutta toki toisia treffejä ei ole tullut.
Käsitykseni mukaan Tinder on suureksi osaksi panosovellus.
Nykyaikana elämä on niin kiireistä, että on helpompaa hankkia sänkyseuraa Tinderistä kuin lähteä baariin pyörimään. Jos suhdetta hakee niin varmasti joku muu deittipalvelu on parempi vaihtoehto.
Naisille vinkki: jos hakee muutakin kuin panoseuraa, ei kannata laittaa alusvaatekuvia. Parisuhteessa olevat kaverini tuntuvat olevan kiinnostuneita Tinderin käytöstäni.

Jamppa 30, Etelä-Savo
 Jos saa toivoa mitä tahansa mitä löytäisin Tinderistä, niin tietysti rahaa, mutta sitä tuskin sieltä löytää. Toivoisin löytäväni lähes täydellisen naisen, koska täydellisiä ei ole olemassakaan.
Pari päivää sitten Tinderissä tuli match. Stalkkasin naisen Facebookista ja huomasin hänen olevan kihloissa. Kiinnitän naisessa huomiota kauniisiin kasvoihin, perseeseen ja tisseihin. Urheilullisuus on plussaa. Ei kiinnosta, jos kasvot eivät ole kovin kauniit tai jos naamassa on liikaa lävistyksiä. Lihavat naiset ovat turn off.
Olen useampaan kertaan törmännyt treffeillä naiseen jossa kuvat eivät vastaa todellisuutta. Jos näyttää, että seksiä on luvassa, niin puren hammasta ja hoidan homman, enkä puhu asiasta koskaan kenellekään. Yhden naisen jälkeen häpesin itseäni ja halusin hirttäytyä, mutta olen päässyt siitä kuitenkin yli. 
En ole oppinut virheistäni, lankean aina samaan ansaan eli epärealistisiin valokuviin. Omatkin kuvani voisivat tietysti olla uudempia, mutta kroppa on edelleen hyvässä kunnossa. Kuvissa täytyy olla ilman paitaa ja hyvin ruskettuneena.

Tuge 30, Pohjanmaa
 Etsin Tinderistä seuraa 23–40 vuotiaista naisista. Olen törmännyt myös varattuihin seuraa hakeviin naisiin. Naisissa huomioni kiinnittyy silmiin ja profiilitekstiin ja kuvien selkeyteen. Jos kuvassa on aurinkolasit, etenkin oletuskuvassa, niin esittelytekstistä huolimatta tulee välitön raksi.
Pientä harkintaa voisivat naiset käyttää sen suhteen, miten antautuvia kuvia laittavat, mutta se on jokaisen oma asia.
En ole törmännyt naisiin joiden kuvat eivät vastaisi todellisuutta.
Kokovartalokuvalla ei ole merkitystä matchin syntymisessä.
Koen treffeillä käymisen työlääksi, en jaksa selittää omaa elämänkertaa umpituntemattomille, varsinkaan jos on pieni kutina siitä, että henkilö ei mene jatkoon. Olen huomannut sellaisen yhteneväisyyden naisten profiileissa, että aika paljon on lemmikkejä kuvissa. Elämäni rakkauden löytyminen Tinderistä? Ei mahdoton ajatus. Why not?

Kapu 37, Keski-Suomi
Tinderistä löytyy pääasiassa helvetin typerää ja hauskaa seuraa ja seksiä. En panisi pahakseni, jos enemmänkin.
Naisten profiileissa kiinnostusta herättävät ulkonäkö ja se, lukeeko siellä jotain muutakin kuin joku väsynyt Marilyn Monroe-sitaatti. Loppuun kuluneet mietelauseet on siellä joka toisella mottona. Ylipainokin on aika turn off.
Kerran kävin treffeillä, joilla todellisuus ei vastannut naisen kuvia, mutta onneksi kaveri sattui juuri silloin soittamaan ja aloin puhumaan ihan omiani siihen luuriin ja sillä verukkeella poistuin paikalta.
Paskasta huumorista saa plussaa, ylipäätään huumorista.
Ilman selkeää kokovartalokuvaa ei matchia luultavasti synny. Naisten pitäisi laittaa tuoreita kuvia ja olla Tinderissä sitä mitä on oikeassakin elämässä. Mitä sillä voittaa jos tavatessa jompikumpi on jotain muuta mitä toinen on luullut. Treffeillä käyminen on alkanut jo kyllästyttämään.

Joonas 39 (Tinderissä 35), Pirkanmaa
Olen avoimin mielin liikkeellä ja etsin seuraa, seksiä ja ehkä jopa loppuelämän parisuhdetta.
Minulla on Tinderissä lähes 300 matchia ja 36 kontaktia, joita en ole edes avannut vielä.
Epämiellyttävä ulkonäkö ja ”elämämkoulu” saavat pyyhkäisemään ohi.
Jotkut ovat näyttäneet kuvissaan hoikemmilta kuin luonnossa, mutta ne treffit on hoidettu kunnialla läpi, eihän siitä sovi kenellekään mainita.
Jatkossa tulee ehkä arvioitua tarkemmin naisen kuvia.
Jos kaikki kuvat ovat samanlaisia lähikuvia kasvoista, niin se ei anna monipuolista ja kiinnostavaa kuvaa henkilöstä.
Itse urheilullisena ihmisenä arvostan liikunnallisuutta ja terveellisiä elämäntapoja, näitä on hyvä tuoda esille.
Arvioisin, että profiilini on linjassa todellisuuden kanssa.
Sinne ei välttämättä kannata kirjoittaa ihan kaikkea mitä persoonaan kuuluu. Toisia treffejä ei tule, jos ei syty kipinää eikä ole vetovoimaa, tai jos välimatkaa on liikaa. Haluan tavata nettituttavuuden mahdollisimman pian.

Happy 33, Pirkanmaa
Naisen profiilissa kiinnitän huomiota kuvien monipuolisuuteen, ulkonäköön ja mottoon.
Kokovartalokuvallakin on merkitystä matchin syntymisessä. Kuvia harrastuksista ja itsestään kannattaa laittaa monipuolisesti.
Persekuva toimii aina! Älä peitä pisamiasi. Epämieluisa ulkonäkö tai hienohelmaisuus ei innosta.
En ole törmännyt naisiin jotka poikkeavat luonnossa kuvistaan. Itse olen luonnossa komeampi ja fiksumpi kuin deittiprofiilissani.
Valitsin sinne parhaat kuvat itsestäni mitä löysin, voisi panostaa vähän enemmänkin.
En ole käynyt yksilläkään treffeillä, mutta oisia treffejä ei tule, jos ei synkkaa tai jos nainen antaa jo ekoilla treffeillä.

(Nainen)Neula heinäsuovassa 24, Pohjois-Karjala

Olen käyttänyt nettideittipalveluja puolitoista vuotta, mutta en käytä enää, sillä seurustelen. Tapasin nykyisen avopuolisoni sattumalta ja näimme sen jälkeen päivittäin töiden kautta. Itse juttelu kuitenkin alkoi Tinderissä hieman salassa muilta. Kun tuli match, tiesi, että toinenkin on kiinnostunut jossain muussa kuin kaverimielessä. Hain sieltä uusia tuttavuuksia ja tapailin miehiä muutaman kuukauden ajan. Siinä elämäntilanteessa en halunnut vakituista parisuhdetta, mutta en myöskään vain yhden illan juttuja, koska ne eivät anna minulle mitään.
Törmäsin Tinderissä tuttuun mieheen joka oli varattu, mutta ei ole minun tehtäväni puuttua toisten asioihin. Toki mielessä kävi myös oliko profiili tehty mielenkiinnosta tai läpällä, kun Tinder oli tuohon aikaan tosi pinnalla oleva asia. En kuitenkaan usko, että näin oli. Tinderiä käytin ainoastaan silloin, kun itsekin olin sinkku. On ihan järjetöntä loukata toista suhteen osapuolta menemällä tieten tahtoen etsimään seuraa muualta, kun itse on vielä suhteessa. Luontaisesti ulkonäkö ja maskuliinisuus miehessä nostavat mielenkiintoa. Naisen tulee kokea olevansa suojassa ja turvassa miehen kanssa. Tietyt persoonalliset tyylit nousevat muiden joukosta esiin hyvällä tavalla. Jos hänellä kuitenkin on outo tyyli, esimerkiksi anime, manga tai mikä lie, emme tule olemaan samalla aallonpituudella. Myös se, jos infoteksti on huumorimielessä kirjotettu herättää se mielenkiintoa. Turn off ovat itsekeskeiset, liikaa ulkonäköönsä panostavat, tai sitten vastakohtana epäsiistit, homssuisen näköiset miehet. Myös jos mies on todella pikkuinen ja heiveröinen ei kiinnostusta ole, samoin on ylipainon kohdalla.

Olen törmännyt kerran mieheen joka ei vastannut profiilikuviaan. Kuvissa hän oli erittäin komea, siististi pukeutuva liikemies. Todellisuudessa hän oli minun mittaiseni, eli aika lyhyt, ja nenä oli pieniin kasvoihin suhteutettuna erittäin iso ja kaareva. Kasvot eivät myöskään olleet niin komeat kuin kuvissa. Hän oli enemmän pikkupojan kuin miehen oloinen, joka on erittäin suuri turn off. Kun näin hänet ulkona, kävi oikeasti mielessä tehdä pyörällä u-käännös ja ajaa kotiin. En kuitenkaan halua loukata ketään, joten menimme yksille. Tämän takia en tietenkään maininnut asiasta hänelle, ei kenellekään tarvitse tuottaa pahaa mieltä. Join juomani ja sanoin että minua väsyttää todella paljon ja lähdin kotiin. Hän sanoi että laitellaan viestiä, mutta oikeasti poistin heti kotimatkalla hänet tinder-matcheistäni. Nykyään homma naurattaa, silloin ei kauheasti... Kiinnitin sen jälkeen huomiota kuvakulmiin ja onko kuvia otettu eri kulmista. Vähintään kolme kuvaa pitäisi olla, joista ainakin yksi kokovartalokuva. Ei alhaalta päin otettuja kuvia, ne eivät imartele ketään. Koska olen löytänyt jo miehen, etsinnät on omalta osaltani lopetettu.

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä