Julkaistu    |  Päivitetty 
Pia Paananen

Särkiselkää ja Kaunisniemeä kehitetään kahvin voimalla

Natalia Razumova, Miika Koponen, Heikki Laukkanen ja Grigory Dubovsky vakuuttavat, että kuvauksen ulkopuolella heillä kaikilla on omat harjat, vasarat tai luutut kun Kaunisniemeä ja Särkiselkää laitetaan kesäkuntoon. Natalia Razumova, Miika Koponen, Heikki Laukkanen ja Grigory Dubovsky vakuuttavat, että kuvauksen ulkopuolella heillä kaikilla on omat harjat, vasarat tai luutut kun Kaunisniemeä ja Särkiselkää laitetaan kesäkuntoon.
Pari viikkoa sitten Outokummun A-kilta ry:n puheenjohtajasta Heikki Laukkasesta tuli tosi kiireinen mies.

–  Kaupunkirakennejohtaja Jarkko Karvonen soitti ja kysyi, olemmeko edelleen kiinnostuneita leirintäalueen ja Kaunisniemen pyörittämisestä. Me päätimme olla, vaikka markkinoinnin ja monen muunkin asian kannalta pääsimme aloittamaan toiminnan hyvin myöhään, Laukkanen kertoo.

Aluetta on alettu kunnostaa, ja kaikki toiminnot kahvilasta karavaanarialueeseen ja kanoottivuokrauksesta mökkimajoitukseen halutaan saada toimimaan juhannukseen mennessä.

–  Juhannuksena poltetaan kokkoa ja pidetään juhannusjuhlat, Laukkanen ja Kaunisniemen kahvilavastaava Natalia Razumova kertovat.

Kun leirintäalueen ja kahvilan toimintaa ylläpitää A-Kilta, niin ylläpitävän yhdistyksen periaatteisiin ei kuulu alkoholijuomien tarjoilu eikä myynti. Laukkanen kertoo, että ainakaan ensimmäisenä kesänä Kaunisniemeen ei tule anniskeluoikeuksia, vaikka niitä varmasti jotkut kävijät kaipaavatkin.

–  Jos jatkamme täällä tulevana vuonna, niin varmaan asiaa pitää miettiä uudelleen, Laukkanen arvioi.

Natalia Razumova kertoo, että Särkiselän uimarannoilla viihtyvät tulevat saamaan kahvia, teetä, virvoitusjuomia, jäätelöä, karkkeja ja pientä suolapalaa.

–  Kuuntelemme ruokalistaa kehittäessämme kävijöiden toiveita ja katsomme, millä tavalla voimme niihin vastata, Razumova kertoo kahvilasuunnitelmista.

Kaunisniemen kahvilasta voi ostaa myös kalastuslupia tai vaikka vuokrata kanootin ja lähteä melomaan 12 lammen melontareitille, jonne pääsee suoraan kahvilan kupeelta.

–  Jos kaipaa melontareitille opasta, niin sellainenkin järjestyy, jos asiaa kysyy etukäteen, Laukkanen kertoo.

Alueelle on luvassa myös pieniä, viime kesänä outokumpulaisten suosimia tapahtumia pitkin kesää: heinäkuussa rakennellaan hiekkalinnoja ja rakentajille on oma saunavuoronsa ja onkikisallekin on suunnitteilla oma päivänsä.

–  Myös muut alueen mahdollisuuksista kiinnostuneet tapahtumanjärjestäjät, soittajat ja pelimannit voivat kysellä yhteistyömahdollisuuksia, Laukkanen kannustaa.

A-killan ja kaupungin sopimus on tehty toistaiseksi voimassa olevaksi.

–  Tavoitteena on, että koko aluetta, melontareitti ja Erä- ja luontokeskus mukaan lukien, lähdetään kehittämään pitkäjänteisesti. Tänä kesänä teemme työtä tulevaa kesää silmällä pitäen, ja arvioimme kehittämistarpeita, tulevaisuuden ohjelmatarjontaa ja tietysti myös sitä, olemmeko juuri me oikea toimija täällä, Heikki Laukkanen sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä