Julkaistu 
Aimo Salonen

Wihonen näyttää Kokolle ovea

Marjatta Räty (ps.), Osmo Kokko (ps.) ja Eero Bogdanoff (ps.) aloittivat maanantaina uutta kautta kaupunginvaltuustossa. Kun valtuusto palaa elokuussa kesälomalta, nimien perässä voi olla jo toisenlaisia merkintöjä. Aimo Salonen Marjatta Räty (ps.), Osmo Kokko (ps.) ja Eero Bogdanoff (ps.) aloittivat maanantaina uutta kautta kaupunginvaltuustossa. Kun valtuusto palaa elokuussa kesälomalta, nimien perässä voi olla jo toisenlaisia merkintöjä.

Soinin linjoilla oleva Osmo Kokko pitää todennäköisenä, että uuden eduskuntaryhmän muodostaneet perustavat uuden puolueen.


Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kutistui ja valtakunnan tasolle syntyi uusi ryhmittymä. Kunnissa valtuustoryhmät eivät kuitenkaan ole vielä jakaantuneet. Miten käy Joensuussa?

Soinin tukijaksi tunnustautuva Osmo Kokko naurahti keskiviikkona esitetylle kysymykselle, miltä tässä tilanteessa tuntuu oman nimen perään liitettävä lyhenne (ps.)?

– No onhan siinä nimen perässä tietysti se merkintä, kun se valtuustoryhmä on vielä olemassa, Kokko totesi.

Tiistain uutinen tuli Kokolle yllätyksenä ja olo keskiviikkoaamuna oli odottava.

– Siihen suuntaan varmaan ollaan menossa, että uusi puolue perustetaan, mutta katsotaan nyt, mitä tapahtuu. Itse tuen kyllä Soinin linjaa.

Halla-ahon joukoissa seisova Jussi Wihonen on tuohtunut. Mies vuodatti ensin pitkään kritiikkiä mediaa ja uuden ryhmän perustaneita, varsinkin Timo Soinia kohtaan.

– Aivan varmasti se uusi puolue on jo salassa perustettu, Wihonen totesi.

– Sitä, mitä tapahtuu Joensuun valtuustoryhmän vennamolaisille, pitää kysyä heiltä itseltään. Se on selvää, että perussuomalaisten valtuustoryhmässä ei voi olla ihmisiä, jotka eivät tue puolueen johtoa.

Wihosen mukaan puolueen menettelyketju on huomautus–varoitus–puolueesta erottaminen.

– En usko, että erottamiseen saakka tarvitsee mennä. Eivätköhän he itse lähde sitä ennen, Wihonen ennakoi.

Kokon ja Wihosen lisäksi Joensuun valtuustoryhmään kuuluvat ryhmän puheenjohtaja Marjatta Räty sekä Eero Bogdanoff ja Asseri Kinnunen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä