Julkaistu    |  Päivitetty 
Mira Pamola

Suuri mahdollisuus on jo nyt super

Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen opiskelijat hyödyntävät Linnunlahden aluetta opinnoissaan. Aamupäivä sujui vauhdikkaissa merkeissä Laulurinteellä. Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen opiskelijat hyödyntävät Linnunlahden aluetta opinnoissaan. Aamupäivä sujui vauhdikkaissa merkeissä Laulurinteellä.
Jääkausi on nyt parhaimmillaan  –  siis se Joensuun vuodenkiertoon kuuluva ilmiö, että ihmiset menevät Pyhäselän jäälle.

Aurinkokin suosi talvilomaviikolla.

Ranta-alue sai kiitosta Itä-Suomen yliopiston soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osaston liikuntaryhmältä, joka oli tullut Laulurinteelle hiihtämään ja pelailemaan osana liikuntakasvatuksen opintojaan.

– Ulkoliikuntamahdollisuudet Joensuussa ovat erittäin hyvät, mutta sisäliikuntapaikkoja on aika vähän kysyntään nähden, sanoo kasvatustieteitä opiskeleva Joose Paajanen.

Myös liikuntakasvatuksen yliopisto-opettaja Tuomas Korhonen on tyytyväinen aivan kampuksen lähellä sijaitseviin ulkoilualueisiin.

– Laulurinteen alue on suuri mahdollisuus ja jo nyt ihan super meidän tarkoituksiin, Korhonen kiittelee.

– Täältä puuttuu tosin kunnolliset vessat ja mahdollisuus vaihtaa monoja. Välillä olisi hiihdon jälkeen kiva saada kuppi kuumaa tai ottaa vaikka viinilasillinen.

– Aluetta kun pikkuisen kehittäisi niin tästä voisi saada aivan huikean. Pulkanlaskupaikkaa perheille, välineiden huoltoa, pulkkavuokraamoa tai vaikka mitä. Sijainti on aivan keskustan tuntumassa, joten kysyntää palveluille varmasti olisi.

Talvilomaa viettävät Merja ja Juha Aatamila ovat lähteneet lenkille Linnunlahden jäille 8-vuotiaan Veeti-koiran kanssa. He ovat tyytyväisiä ranta-alueen ulkoilumahdollisuuksiin.

– Ladut ovat aivan kodin lähellä ja niitä pidetään erittäin hyvässä kunnossa, Merja kiittelee.

– Ja onhan täällä myös erinomaiset kesä- ja vesiurheilumahdollisuudet eli ihan ympäri vuoden pääsee liikkumaan, Juha lisää.

– Ja puhtaampaa täällä ainakin on kuin Helsingissä, pääkaupunkiseudulla edellisviikon viettänyt pariskunta nauraa.

Kommentoi

Hae Heilistä