Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Palojärvi

Raha voi ratkaista, tai välit katkaista

Lottovoittajan kelpaa poseerata design-tuolissa. Lottovoittajan kelpaa poseerata design-tuolissa.
Kauneushoitolan työntekijä Eevi (Elsa Saisio) haaveilee aurinkomatkoista ja toivoo jotain muutosta makaronilaatikkoarkeensa.

Vaikka aviomies Kari (Antti Luusuaniemi) onkin kannustava ja rakastava, tuntuu elämä jämähtäneen uomiinsa. Eräänä päivänä Eevi ostaa kuitenkin rivin lottoa hetken mielijohteesta, ja lauantain arvonnassa jysähtää pommi. Eevin kupongista löytyy seitsemän oikein.

Eevi ja Kari ovat riemuissaan rahahuolien väistymisestä, mutta vähitellen ilo alkaa väistyä uusien huolien tieltä.

Pitääkö jatkaa elämää kuin ennenkin, saako rahaa pistää palamaan omiin haaveisiin ja hemmotteluun, vai pitäisikö olla varovainen ja järkevä? Eevi ja Kari huomaavat myös, että heillä on sittenkin hieman erilaiset näkemykset jatkon suhteen.

Anna-Leena Härkösen romaaniin perustuva Kaikki oikein on tarina lottovoitosta, mutta sitä oleellisemmin se on tarina ihmisistä ja ajatusleikistä, jossa todelliset tai kuvitteelliset esteet unelmien toteutumiselle poistuvat.

Alussa elokuva tuntuu hetken hakevan rytmiään, ennen kuin Eevistä ja Karista aletaan saada irti useampia sävyjä.

Loppua kohden, konfliktien lisääntyessä meno tiivistyy ja Elsa Saisio saa kasvatettua Eevistä sympaattisen henkilöhahmon.

Elokuvassa nähdään sivuosissa monia tuttuja kasvoja, kuten Timo Lavikainen Karin rumpaliystävänä, Jenni Kokander Eevin kouluaikojen riesana ja Pirjo Lonka Eevin työnantajana, mutta moni hahmo jää hyvin lyhyeksi tuttavuudeksi.

Draamakomedia luo jo lajina sellaiset puitteet, että tarinassa pysytään melko selkeillä vesillä alusta loppuun. Huumori on enemmänkin hienovaraista ja piilotettua kuin ratkihauskaa tilannekomiikkaa.

Kaikki oikein luottaa turvallisiin elementteihin kertoessaan luontevaa tarinaa elämänmuutoksesta.

Kommentoi

Hae Heilistä