Taivastelua

Karjalan Heilin blogeista löytyy kirjoituksia matkailusta, lapsiperheen arjesta, politiikasta, taloudesta, ruoasta, viinikulttuurista, unohtamatta lifestyle-blogeja. Haluatko Heilin bloggariksi? Ota yhteyttä toimitus@heili.fi

Buustia päivään

Yksinkertaiset, mutta idean sisältävät tsemppilausahdukset ovat hokemia, joiden avulla ihmiset haluavat luottaa itseensä ja tulevaisuuteen. Voimalause ei ole sama kuin voimasana. Siispä: aloita päiväsi hymyllä!

Muutos on kuin luotijuna. Siinä missä ennen muinaisessa suomalaisuudessa käytettiin loitsuja, on nyt tilalla aivan jotain muuta. Nämä voimalauseet voivat olla myös typistyneitä, kuten jaksuhali.

Aina näitä ei tarvitse edes erikseen toistella, vaan kyseessä on elämän perusajatus: asioilla on tapana järjestyä. Tähän on voinut luottaa jo vuosia, tiedostamatta lainkaan, että se on ollut läsnä monessa elon mutkassa. Ja järjestyväthän ne, aikanaan ja tavallaan.

Monella näiden rinnalla on usko ja rukous. Silti asenne ratkaisee. Voin ihan itse valita, millä asenteella otan jonkun homman tai tilanteen vastaan: pistänkö energiani jurnotukseen ja valittamiseen vai yritänkö löytää jotain valopilkkua ja hoitaa homman pois kuleksimasta.

Siispä luota prosessiin - jaksaa, jaksaa - tai eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Taaksepäin katsoessa voi jo todeta, että ei tässä olis heikoilla evväillä kestäny, silti hyvä tuli kuin mummon jalasta ja lopulta työ tekijäänsä kiittää.

Ja jos ei kaikki mennyt kerralla putkeen, niin ei muuta kuin uusiksi tai tämä kerta meni harjoitellessa. Jos jurppii enemmän, niin se on kymmenen vuoden päästä pikkujuttu tai ensi vuonna uudestaan. Tosin epäonnistuminen ei ole mitenkään hienoa, ellei siitä opi jotain uutta.

First things first, illalla voi jo huokaista. Tai jos aamulla on vielä siipi maassa, niin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Markku Koistinen

Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 7: Kauniiden a...
Kesäteatterin noviisin kehitys, osa 6: Perkele, vä...
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli(a)
Taivastelua
70 artikkeli(a)
Aimo Salonen
72 artikkeli(a)
Anna Tenhu
22 artikkeli(a)
Sami-Petteri Asikainen
17 artikkeli(a)
Hilppa
12 artikkeli(a)
Tiltu Taimela
3 artikkeli(a)
Jussi Viljala
1 artikkeli(a)

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä